10 Συμπτώματα που προκαλούνται από μούχλα.
Www.true.gr

10 Συμπτώματα που προκαλούνται από μούχλα.

Η μούχλα δεν είναι κάτι που αδιαφορείτε, όταν υπάρχει στο σπίτι σας.

Θα πρέπει να παρακολουθείτε την μούχλα σε εβδομαδιαία βάση και να λάβετε προφυλάξεις για να σκοτώσετε οποιοδήποτε ίχνος μούχλας, κυρίως για να αποφύγετε τυχόν απειλητικές ασθένειες για την ζωή.

Η μούχλα δεν είναι μόνο άσχημη στην όψη, όταν υπάρχει στο μπάνιο, αλλά μπορεί να είναι καταστροφική για την υγεία.

Το χειρότερο όλων; Μπορεί να μην γνωρίζετε καν ότι πάσχετε από ασθένεια που να σχετίζεται με τη μούχλα.

Δείτε αυτόν τον μίνι οδηγό, για το πώς να απαλλαγείτε από τη μούχλα και το σημαντικότερο, πώς να καταλάβετε εάν πάσχετε από ασθένεια που οφείλεται στην μούχλα.

Πως να ξεφορτωθείτε την μούχλα;
Ελέγξτε τυχόν υγρά σημεία, όπως κάτω από νεροχύτες, γωνίες στην μπανιέρα και κοντά στα παράθυρα. Βλέπετε ένα μεγάλο μαύρο σημείο;

Οι δύο καλύτερες επιλογές; Ψεκάστε τη μούχλα με χλωρίνη ή ένα καθαριστικό κατά της μούχλας.

Ψεκάστε το σημείο με το όπλο της επιλογής σας. Αφήστε τα χημικά να μείνουν για λίγη ώρα και καθαρίστε με την μούχλα με μια βούρτσα. Προτείνουμε να ανοίξετε μερικά παράθυρα, για να αερίζεται το δωμάτιο, επειδή οποιοδήποτε προϊόν, θα κάνει το δωμάτιο να μυρίζει πολύ άσχημα.

Επίσης, καλό είναι να φοράτε προστατευτικές μάσκες προσώπου όταν καθαρίζετε την μούχλα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να εισπνέετε την μούχλα όταν προσπαθείτε να την καθαρίσετε.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΜΟΥΧΛΑ;

Η ασθένεια από μούχλα, είναι μια φλεγμονή στο σώμα, που προκαλείται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αρχίσει να αντιδρά, χωρίς να μπορεί να αναγνωρίσει ή να καταπολεμήσει την πηγή του προβλήματος. Ο όρος «ασθένεια από μούχλα» είναι μια υποκατηγορία, από την ασθένεια βιοτοξινών που ονομάζεται «Σύνδρομο χρόνιας φλεγμονώδους αντίδρασης».

Είστε πιο επιρρεπείς σε ασθένεια μούχλας, εάν ζείτε σε ένα σπίτι, όπου η μούχλα βρίσκεται σε έξαρση. Η μούχλα τείνει να ευδοκιμεί σε ζεστά, υγρά και σκοτεινά μέρη, όπως το μπάνιο ή το υπόγειο του σπιτιού.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή όπου ευδοκιμεί η μούχλα στο σπίτι σας, ενώ τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιά από νερό είναι ακόμη πιο ευάλωτα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ;

Υπάρχουν πολλά συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν, ότι πάσχετε από ασθένεια μούχλας. Αυτά είναι μερικά από τα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε:

 1. Εξάντληση ή αδυναμία
 2. Πονοκέφαλοι
 3. Χρόνιος βήχας
 4. Πόνος στις αρθρώσεις
 5. Συχνοουρία
 6. Στομαχικός πόνος
 7. Ασυνήθιστες αισθήσεις στο δέρμα
 8. Αλλαγές στις συνήθειες της διατροφής
 9. Επιδείνωση της Μνήμη
 10. Θολή όραση
 11. Αλλαγές στην διάθεση
 12. Μεταλλική γεύση
 13. Στατικός ηλεκτρισμός

ΠΗΓΗ: tiphero.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr