10 Σκληρές και Σπάνιες Ασθένειες που Δεν Φαντάζεστε ότι Υπάρχουν. Με την 8η θα σας Πιάσει το Στομάχι.
Www.true.gr

10 Σκληρές και Σπάνιες Ασθένειες που Δεν Φαντάζεστε ότι Υπάρχουν. Με την 8η θα σας Πιάσει το Στομάχι.

Ο κόσμος μαστίζεται από ασθένειες που απειλούν την ανθρωπότητα – ασθένειες που φέρνουν πόνο και απόγνωση σε όποιον μπορεί να έχει την κακή τύχη να τις αποκτήσει. Συχνά, μερικές από αυτές τις ασθένειες μπορούν ακόμη και να οδηγήσουν σε θάνατο.

Υπάρχουν εκατοντάδες τρομακτικά είδη ασθενειών, που πιθανότατα να μην έχετε ξανακούσει. Ακολουθούν οι δέκα πιο τρομακτικές ασθένειες που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τον άνθρωπο:

10. Noma (Cancrum oris)

Το Noma, είναι μια ταχέως προοδευτική μορφή γάγγραινας που επηρεάζει το στόμα, το πρόσωπο ή τα γεννητικά όργανα. Προκαλείται από ορισμένους τύπους βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των Fusobacterium necrophorum και Prevotella intermedia.

Συνήθως επηρεάζει σοβαρά τα υποσιτισμένα παιδιά ηλικίας από δύο έως πέντε ετών. Το Noma εμφανίζεται συνήθως στην Αφρική και την Ασία, αλλά έχουν επίσης βρεθεί περιπτώσεις στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Noma καταλήγει τελικά σε παραμόρφωση του προσώπου.

Τα βακτηρίδια μολύνουν τον ιστό γύρω από το στόμα. Έπειτα αναπτύσσονται έλκη και πέφτουν οι ιστοί γύρω από το χείλος και τα μάγουλα, προκαλώντας παραμόρφωση του προσώπου και απώλεια των δοντιών.

9. Emycetoma (Foot Madura)

Το Emycetoma είναι μια μυκητιακή λοίμωξη που επηρεάζει κυρίως τα πόδια και τις πατούσες, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει και άλλα μέρη του σώματος. Η λοίμωξη αρχίζει ως ανώδυνο οίδημα. είναι κοινό στην Αφρική, την Κεντρική και Νότια Αμερική και στην Ινδία.

8. Σύνδρομο σύνθετου περιφερειακού πόνου (CRPS)

Το σύνδρομο σύνθετου περιφερειακού πόνου (CRPS), είναι μια κατάσταση που προκαλεί σε ένα άτομο να υποφέρει από εξουθενωτικό πόνο σε ένα μόνο μέρος του δέρματός του. Είναι αποτέλεσμα της διάσπασης του κεντρικού νευρικού συστήματος, συνήθως μετά από σοβαρό τραυματισμό.Τα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της αίσθησης καψίματος, της μαχαιριάς, μπορεί να ξεκινήσουν από τα χέρια και να εξαπλωθούν σε όλο το σώμα. Το CRPS μπορεί επίσης να προκαλέσει πρήξιμο, πόνο στις αρθρώσεις, μούδιασμα και αϋπνία.

7. Λέπρα (ασθένεια του Χάνσεν)

Η λέπρα είναι μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Mycobacterium leprae. Επηρεάζει το δέρμα, τα μάτια και την αναπνευστική οδό και προκαλεί βλάβη στα νεύρα.

6. Φυλλοειδής σκουλήκι (Loa Loa Worm)

Αυτό το σκουλήκι φτάνει στα μάτια του ευπαθούς ξενιστή του και αποφασίζει να ζήσει εκεί. Ωστόσο, αυτά τα σκουλήκια δεν καταλαμβάνουν αποκλειστικά τα μάτια, καθώς μπορούν επίσης να ζήσουν και σε άλλα μέρη του σώματος.

5. Vibrio vulnificus

Αυτό το είδος των βακτηρίων Vibrio, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή λοίμωξη που εκδηλώνεται με έντονο κοιλιακό άλγος, έμετο, διάρροια και δερματίτιδα με φουσκάλες. Μπορεί να αποκτηθεί μέσω της κατανάλωσης ακατέργαστων οστρακοειδών, να το κολλήσει κανείς από σαλάχια ή κολυμπώντας με κάποια ανοιχτή πληγή.

4. Pica

Το Pica είναι μια διατροφική διαταραχή, όπου ένα άτομο αισθάνεται το καταναγκασμό να τρώει πράγματα χωρίς καμία θρεπτική αξία. Οι ασθενείς τρώνε οτιδήποτε, όπως βρωμιά, μπογιά, μαλλιά, ακόμα και περιττώματα.

Οι κίνδυνοι του pica περιλαμβάνουν την παρεμπόδιση του εντέρου, την αναιμία, τις μολύνσεις ή την τοξικότητα από προσλαμβανόμενες ουσίες όπως ο μόλυβδος.3. Fibrodysplasia ossificans progressiva (FOP)

Είναι μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, με εξαιρετικά δύσκολη θεραπεία. Κανονικά, όταν το σώμα μας υφίσταται ζημιά, θεραπεύεται. Στους ασθενείς με FOP, οι κατεστραμμένοι ιστοί, συμπεριλαμβανομένων των μυών και των τενόντων, αντικαθίστανται με οστά.

2. Συστηματικό σύνδρομο διαρροής τριχοειδών (Clarkson’s Disease)

Είναι μια πολύ σπάνια ιατρική κατάσταση που παρουσιάζει ως επαναλαμβανόμενα επεισόδια μαζικής διαρροής πλάσματος και συστατικών αίματος από τα αιμοφόρα αγγεία σε γειτονικές ανατομικές δομές όπως μυς και κοιλότητες του σώματος.

1. Σύνδρομο Ελέφαντα

Ο Joseph Merrick γεννήθηκε στο Leicester της Αγγλίας το 1862. Γεννήθηκε υγιής αλλά άρχισε να αναπτύσσει άμορφο δέρμα, παρόμοιο με αυτό ενός ελέφαντα καθώς μεγάλωνε. Έτσι, ονομάστηκε «ο άνθρωπος ελέφαντας».

Η αιτία της κατάστασης του Joseph Merrick, παραμένει άγνωστη.

Παρακολουθείστε το βίντεο:

Πηγή elitereaders.

Πηγή elitereaders.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr