10 Σημάδια – Καμπανάκια, που Δείχνουν πως τα Νεφρά μας Έχουν Πρόβλημα. Προσέξτε το 3ο

Οι περισσότερες ασθένειες στα νεφρά αναπτύσσονται χωρίς καθόλου συμπτώματα με αποτέλεσμα η διάγνωση συνήθως να γίνεται στα τελευταία στάδια της ασθένειας.

Διαφορετικά προβλήματα που συνδέονται με τα νεφρά επηρεάζουν περίπου το 14% του ενήλικου πληθυσμού και οδηγούν σε σοβαρές επιπλοκές όπως διαταραχές του καρδιαγγειακού και συχνά κατάγματα στα οστά. Γι’αυτό και είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουμε την ασθένεια στα πρώτα της στάδια.

Έτσι, σκεφτήκαμε να σας μιλήσουμε σήμερα για μερικά από τα όχι και τόσο προφανή συμπτώματα που δείχνουν προβλήματα στα νεφρά.

1. Φαγούρα και ξηρότητα του δέρματος

Αυτό μπορεί να δείχνει πως τα νεφρά σας δεν δουλεύουν όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα οι τοξίνες να μένουν στο σώμα.

2. Πάντα κρυώνετε ανεξάρτητα από την θερμοκρασία

Προβλήματα στα νεφρά πιθανώς να μειώσουν την παραγωγή της ορμόνης ερυθροποιητίνης. Αυτή η ορμόνη ενεργοποιεί την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η χρόνια αναιμία θα μπορούσε να είναι σημάδι πως τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά.

3. Άσχημη αναπνοή

Όταν ένα άτομο έχει προβλήματα στα νεφρά, τα παράγωγα του μεταβολισμού δεν φεύγουν γρήγορα από το σώμα και πιθανώς να πάνε στον γαστρεντερικού σωλήνα και να προκαλέσουν μεταλλική γεύση στο στόμα και οσμή αμμωνίας.

4. Πρήξιμο

Αυτό συμβαίνει λόγω του επιπλέον νερού που δεν μπορεί να απομακρυνθεί από το σώμα. Αυτό το σύμπτωμα πιθανώς να συνοδεύεται από ξηροδερμία, υπνηλία, ημικρανίες και πόνους στα κόκαλα και τους μυς.

5. Ταχυκαρδία

Οι επιπλέον ποσότητες καλίου που δεν μπορούν τα νεφρά να απομακρύνουν από το σώμα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το καρδιαγγειακό σύστημα και να προκληθεί ταχυκαρδία.

6. Υψηλός πυρετός και πόνοι στην πλάτη

Εάν έχετε πόνους στην πλάτη, υψηλό πυρετό, συχνοουρία και μερικές φορές τάση για εμετό, αυτό πιθανώς να δείχνει προβλήματα με τα νεφρά. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

7. Μυϊκές κράμπες

Οι χρόνιες μυϊκές κράμπες πιθανώς να δείχνουν διαταραχή στους ηλεκτρολύτες στο σώμα. Το μαγνήσιο και το κάλιο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση των μυών. Επίσης, μπορεί να οφείλονται και τα επιπλέον υγρά που μένουν στο σώμα.

8. Υψηλή αρτηριακή πίεση

Η υψηλή πίεση επηρεάζει αρνητικά τα νεφρά – φθείρει τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια. Όταν η πίεση του αίματος είναι πολύ ανεβασμένη, τα αγγεία τεντώνονται και αυτό τα εξασθενεί, με αποτέλεσμα τα νεφρά να μην μπορούν να διώξουν τις τοξίνες από το σώμα.

9. Κρίσεις πανικού

Οι κρίσεις πανικού συμβαίνουν για πολλούς λόγους: στρες, χρόνια κούραση και ακόμα και λόγω γονιδίων. Ωστόσο, αν παθαίνετε συχνά συμπτώματα όπως ταχυπαλμία, έντονη εφίδρωση και ξαφνικές αλλαγές στην πίεση, αυτό πιθανώς να δείχνει όγκο σε αδένα, γνωστό και ως φαιοχρωμοκύττωμα.

Αυτός ο όγκος έχει παρόμοια συμπτώματα με το στρες και γι’αυτό οι γιατροί συνήθως εξετάζουν σε βάθος ανθρώπους που ισχυρίζονται πως παθαίνουν συχνά κρίσεις πανικού.

10. Εξάνθημα στο δέρμα

Τα προβλήματα στα νεφρά συνήθως έχουν ως αποτέλεσμα την συσσώρευση υγρών στο σύστημα. Αυτό με την σειρά του θα προκαλέσει εξανθήματα στο δέρμα αφού τα νεφρά δεν θα μπορούν να απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα.

Πηγή