8 Παράξενα Νησιά που κρύβουν πολλά Μυστικά στην Ιστορία τους

Όταν σκεφτόμαστε τους απόλυτους προορισμούς για τις διακοπές μας, συχνά σκεφτόμαστε τροπικά νησιά. Ωστόσο, κάποια νησιά αποκλίνουν τόσο πολύ από αυτό το στερεότυπο που αξίζουν να είναι μία κατηγορία από μόνα τους.

Σας ετοιμάσαμε μία λίστα με προορισμούς που θα σας αφήσουν άφωνους!

1. Νήσος Goqui

Η νήσος Goqui είναι το τέλειο παράδειγμα πως η φύση πάντα νικάει στο τέλος αν την αφήσουμε ήσυχη. Αυτό το χωριό ψαράδων εγκαταλείφθηκε και η φύση κάλυψε τα πάντα.

2. «Υποθαλάσσιος καταρράκτης» στο νησί Mauritius

Αυτό το νησί είναι πανέμορφο και πέρα από το ότι είναι τροπικός παράδεισος, δημιουργεί μία απίστευτη οφθαλμαπάτη. Εάν το κοιτάξεις από ψηλά, φαίνεται λες και έχει έναν υποθαλάσσιο καταρράκτη.

3. Η νήσος των φιδιών


Πήρε το όνομά της για ένα συγκεκριμένο λόγο. Είναι τα σπίτι ενός από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο, το Golden Lancehead. Κάποιοι ειδικοί υπολογίζουν πως υπάρχουν πάνω από 4,000 φίδια που ζουν εκεί, περίπου 1 σε κάθε τετραγωνικό μέτρο. Αυτό το μέρος είναι τόσο επικίνδυνο που η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει απαγορεύσει τους επισκέπτες.

4. Νήσος Bouvet

Είναι το πιο απομακρυσμένο νησί σε όλο τον πλανήτη. Είναι στο πιο βόρειο σημείο του Ατλαντικού Ωκεανού. Επειδή είναι τόσο απομακρυσμένο, έχει ανακαλυφτεί πολλές φορές. Τελικά, τα εύσημα για την ανακάλυψή του, τα πήρε ο Jean-Baptiste το 1971.  

5. Νήσος Clipperton

Η νήσος Clipperton είναι ένα μικρό νησάκι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το 1910 χτίστηκε εκεί ένα φάρος και περίπου 100 άτομα ζούσαν στο νησί μαζί με τις οικογένειές τους. Κάθε 2 μήνες ένα πλοίο του έφερνε προμήθειες. Το 1914 όπως τα πλοία σταμάτησαν λόγω του εμφυλίου στο Μεξικό. Οι άνθρωποι εκεί ξεχάστηκαν. Το 1917, οι τελευταίοι επιζήσαντες, 3 γυναίκες και 8 παιδιά διασώθηκαν τελικά από ένα αμερικανικό πλοίο.

6. Νήσος Ernst Thälmann


Το Ernst Thälmann είναι ένα μικρό νησί κοντά στην Κούβα. Το 1972, ο Fidel Castro φιλοξένησε τον Erich Honecker της Ανατολικής Γερμανίας εκεί και το νησί πήρε το όνομά του. Είναι πρακτικά το μόνο πράγμα που έχει μείνει από την Ανατολική Γερμανία.

7. Νήσος Socotra

Φαίνεται λες και η νήσος Socotra ανήκει σε άλλον πλανήτη ενώ κάποιοι πιστεύουν πως είναι στην πραγματικότητα ο Κήπος της Εδέμ. Είναι απομονωμένο για πολύ καιρό και έχει γίνει το σπίτι κάποιων φυτών που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην γη.

8 Ορυχείο Διαμαντιών Diavik

Όλο το νησί είναι στην ουσία ένα τεράστιο ορυχείο διαμαντιών. Είναι βόρεια του Καναδά, άνοιξε 15 χρόνια πριν και έχει παράξει πάνω από 100 εκατομμύρια καράτια διαμαντιού από τότε, που είναι περίπου 20 τόνοι.

ΠΗΓΗ: brightside.me