10 Πανίσχυροι Άνθρωποι που ξεπερνούν κατά πολύ τον Bill Gates στον Πλούτο και τη Δύναμη. Δείτε τα Νούμερα που Ζαλίζουν
Www.true.gr

10 Πανίσχυροι Άνθρωποι που ξεπερνούν κατά πολύ τον Bill Gates στον Πλούτο και τη Δύναμη. Δείτε τα Νούμερα που Ζαλίζουν

Το Forbes δημοσιεύει μια λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τον κατάλογο του 2017, ο Bill Gates κατέχει την πρώτη θέση για τέταρτη συνεχή χρονιά και ακολουθείται από τον ιδρυτή του Amazon Jeff Bezos.

Αμέσως μετά είναι ο Warren Buffett, επιχειρηματικός μεγιστάνας, επενδυτή και Διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire Hathaway.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, πλούσιοι ή πλουσιότεροι από αυτούς τους κορυφαίους 3, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ σε κανένα κατάλογο δισεκατομμυριούχων.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να αναλύσετε τους μύθους και τις εικασίες σχετικά με τον πλούτο τους και την πορεία τους προς αυτόν.

Διαβάστε αυτή τη λίστα μέχρι το τέλος για να μάθετε για τους πλουσιότερους ηγέτες, τις πλουσιότερες οικογένειες, τους πλουσιότερους φιλάνθρωπους και, τέλος, τον πλουσιότερο άνθρωπο στην ιστορία.

1. Vladimir Putin

Δεν μπορεί να κατέχει 58 αεροσκάφη και 20 παλάτια, όπως αναφέρουν κάποιες πηγές, αλλά να μην κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes για τους ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου.

Η άνοδος του στην κορυφή δεν ήταν εύκολη: γεννήθηκε σε μια οικογένεια εργατικής τάξης, πέρασε χρόνια εργασίας για τη ρωσική ασφάλεια (KGB) και στην τοπική πολιτική πριν γίνει ηγέτης της χώρας.

Μερικοί τον ονομάζουν τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο με καθαρή αξία 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω επενδύσεων και μετοχών σε εταιρείες.

2. Kim Jong-un

Ένας άλλος ισχυρός ηγέτης του οποίου ο πλούτος δεν είναι καταχωρημένος και είναι προϊόν κερδοσκοπίας για πολλούς είναι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

Ο δυτικός κόσμος δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα για την πρώιμη ζωή αυτού του ηγέτη, ούτε για την ακριβή ημερομηνία γέννησής του, τον τόπο γέννησης ή τον τόπο εκπαίδευσης. Ανέλαβε τη δύναμη του πατέρα του Kim Jong-il, μετά το θάνατό του το 2011.

Ο Kim Jong-un σίγουρα συμπαθεί την πολυτελή ζωή, ξοδεύοντας χρήματα σε ποτά, τσιγάρα, θέρετρα, γιοτ, αυτοκίνητα, πιάνα, παλάτια και ακόμη και ιδιωτικό κινηματογράφο.

3. Οι RothschildsΤο σύνθημα αυτής της οικογένειας είναι η Concordia, η Integritas, η Industria (Αρμονία, Ακεραιότητα, Βιομηχανία). Διαθέτουν βιομηχανίες στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, της ακίνητης περιουσίας, της εξόρυξης, της παραγωγής οίνου και της ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Ήταν πρωτοπόροι στην παροχή κεφαλαίων για έργα υποδομής. Λόγω του χαμηλού προφίλ και των ιδιωτικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους, αυτή η οικογένεια οργιάζει τη φαντασία τόσο των οικονομικών ιστορικών όσο και των θεωρητικών συνωμοσίας.

5. Ο οίκος του Saud

Η οικογένεια Al Saud έχει κυβερνήσει τη Σαουδική Αραβία από τον 18ο αιώνα με πλήρη έλεγχο των πετρελαϊκών αποθεμάτων της Σαουδικής Αραβίας.

Ενώ η πτώση του Σώματος του Σαούτ προβλέπεται σχεδόν κάθε χρόνο από διαφορετικές πηγές, η οικογένεια συνεχίζει να εμφανίζεται σε διαφορετικούς καταλόγους των πλουσιότερων οικογενειών στον κόσμο.

6. John D. Rockefeller

Με καθαρή αξία 336 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυτός ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων, ο οποίος πέθανε το 1937, είναι σίγουρα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην ιστορία.

Αυτός ο άνθρωπος τελικά ελέγχει περίπου το 90% της αμερικανικής πετρελαϊκής επιχείρησης και δωρίζει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε διάφορες εκπαιδευτικές, θρησκευτικές και επιστημονικές αιτίες.

Χρηματοδότησε επίσης την ίδρυση του Πανεπιστημίου του Σικάγο και του Πανεπιστημίου Rockefeller.

7. Andrew CarnegieΓεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια στη Σκωτία αλλά έκανε τον πλούτο του στη βιομηχανία χάλυβα στις ΗΠΑ.

Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι έδωσε περίπου το 90% της περιουσίας του για διάφορες φιλανθρωπικές αιτίες, διακηρύσσοντας: «Ο άνθρωπος που πεθαίνει πλούσιος πεθαίνει απογοητευμένος».

8. Cornelius Vanderbilt

Ήταν γιος ενός φτωχού αγρότη και καραβοκύρη, εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 11 ετών και άρχισε να εργάζεται στην προκυμαία. Έκανε χρήματα από τα ατμόπλοια προτού αποκτήσει την κύρια πηγή εισοδήματός του, τους σιδηρόδρομους.

Αν και δεν ασχολήθηκε πολύ με τη φιλανθρωπία και άφησε το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του σε ένα από τα 13 παιδιά του, έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια στο κεντρικό πανεπιστήμιο στο Nashville, Tennessee.

9. Augustus Caesar

Ο πρώτος Ρωμαίος αυτοκράτορας, ο υιοθετημένος γιος του Ιούλιου Καίσαρα, είχε τον έλεγχο μιας περιουσίας που ισοδυναμεί με το 20% της οικονομίας ολόκληρης της αυτοκρατορίας – δηλαδή τα 4,63 τρισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.

10. Mansa Musa

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην ιστορία ήταν ο κυβερνήτης της Μαλιανής Αυτοκρατορίας, ο οποίος καλύπτει τη σύγχρονη Γκάνα, το Τιμπουκτού και το Μάλι στη Δυτική Αφρική. Ο πλούτος του προήλθε από την παραγωγή αλατιού και χρυσού σε μια εποχή που ο χρυσός ήταν σε εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, χτίστηκαν τεράστια τζαμιά που εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα.

Σύμφωνα με τον Rudolph Ware, αναπληρωτή καθηγητή ιστορίας, υπάρχουν εικόνες του Mansa Musa που κρατά ένα χρυσό σκήπτρο στον χρυσό θρόνο του κρατώντας ένα χρυσό φλιτζάνι με ένα χρυσό στέμμα στο κεφάλι του.

Credit: brightside.me

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr