10 Nέες Απίθανες "Mυστικές" λειτουργίες για Smartphone που θα σας ξετρελάνουν. Η 5η Πραγματικά θα σας Εντυπωσιάσει!
Www.true.gr

10 Nέες Απίθανες «Mυστικές» λειτουργίες για Smartphone που θα σας ξετρελάνουν. Η 5η Πραγματικά θα σας Εντυπωσιάσει!

Πριν από 10 χρόνια, όταν υπήρχαν 10 πράγματα να κάνεις, χρειάζονταν 10 συσκευές.

Τώρα, με ένα smartphone, μπορείτε να κάνετε κλήσεις, να γράψετε κείμενο, να παρακολουθήσετε τηλεοπτικές εκπομπές, να διαβάσετε ειδήσεις και να πραγματοποιήσετε πληρωμές. Και υπάρχουν ακόμα περισσότερα.
Εμείς στην Bright Side βρήκαμε μερικές πραγματικά χρήσιμες λειτουργίες στο smartphone σας που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη!


10. Κλείστε το μήνυμα οθόνης
Φανταστείτε ότι χάσατε το τηλέφωνό σας και ότι η οθόνη είναι κλειδωμένη με ένα γραφικό κλειδί. Είστε ο μόνος που γνωρίζει αυτόν τον μοναδικό κώδικα, σωστά; Παρόλο που μπορεί να μοιάζει σαν να μην βλέπετε τη συσκευή σας πια, θα μπορούσατε! Χρησιμοποιώντας μια ειδική λειτουργία σε μια νέα έκδοση του Android, απλά αφήστε ένα μήνυμα στην οθόνη κλειδώματος. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε να το επιστρέψουν.
Μεταβείτε στην επιλογή «Ρυθμίσεις» – «Κλείδωμα οθόνης και ασφάλεια» – «Υπογραφή οθόνης κλειδώματος». Τώρα γράψτε έναν εφεδρικό αριθμό τηλεφώνου ή το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο εκεί. Έτοιμο!


9. Επιλογή επιστροφής smartphone
Εάν το μήνυμα οθόνης κλειδώματος δεν είναι αρκετό, χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή κατά της κλοπής. Τέτοιες εφαρμογές (η Cerberus είναι μία από αυτές) μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες, να ενεργοποιήσουν το μικρόφωνο, να μπλοκάρουν το τηλέφωνο ή / και να διαγράψουν όλα τα δεδομένα σε αυτό, να το εντοπίσουν μέσω GPS ή ακόμα και να χρησιμοποιήσουν ένα δυνατό σήμα για να προσελκύσουν την προσοχή των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά.


8. Κάντε οικονομία στη μνήμη
Αργά ή γρήγορα, η μνήμη στη συσκευή σας γεμίζει. Όταν συμβεί αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα μνήμης flash, υπηρεσίες όπως cloud ή Dropbox, ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας σε έναν υπολογιστή. Αλλά περιμένετε! Υπάρχει μια άλλη καλή επιλογή: απλά μεταφορτώστε όλα τα δεδομένα σας στο Telegram Messenger.
Το Telegram Messenger σας επιτρέπει να στέλνετε αρχεία, κείμενα και συνδέσμους στον εαυτό σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο ως σημειωματάριο όσο και ως αποθηκευτικό χώρο στο cloud. Απλά βρείτε τον αριθμό σας εκεί και αρχίστε να το χρησιμοποιείτε.7. Το τηλέφωνο ως CCTV
Χρησιμοποιήστε ένα παλιό smartphone για να δημιουργήσετε ένα απλό σύστημα ασφαλείας για το σπίτι σας. Μια εφαρμογή με λειτουργία αισθητήρα κίνησης θα μετατρέψει τη συσκευή σας σε κάμερα CCTV(κλειστό σύστημα παρακολούθησης) που θα τραβάει φωτογραφίες όταν κάποιος εμφανιστεί στην προβολή. Θα στείλει αμέσως τις φωτογραφίες σε εσάς.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να συναρμολογήσετε ένα τέτοιο gadget μπορείτε να βρείτε εδώ. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το smartphone σε βίντεο-νταντά για το μωρό σας (εδώ είναι μια εφαρμογή που αντιδρά σε επιλεγμένους θορύβους). Αλλά θυμηθείτε ότι η χρήση ειδικών συσκευών είναι πάντα η καλύτερη επιλογή!


6. Κάμερα αυτοκινήτου (Dash cam)
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας ως DVR στο αυτοκίνητό σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε την κάμερα έτσι ώστε να έχει την καλύτερη θέα του δρόμου. Για να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε ειδικές εφαρμογές DVR.
Χρησιμοποιώντας ένα πραγματικό DVR στο αυτοκίνητό σας είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, όταν σε ένα ταξίδι σε ένα νοικιασμένο όχημα, μία τέτοια DIY κάμερα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.


5. Πρόσβαση στο μαγικό μενού
Εάν είστε πραγματικά κολλημένοι με το smartphone σας και το χρησιμοποιείτε όλη την ώρα, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του σαν επαγγελματίας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μεταβείτε στο Μενού προγραμματιστή.
Μεταβείτε στο: «Ρυθμίσεις» – «Σχετικά με το τηλέφωνο» – Κάντε κλικ 7 φορές στο «Αριθμός μοντέλου».
Συγχαρητήρια! Τώρα είστε ο κύριος του τηλεφώνου! Χρησιμοποιώντας αυτό το μενού, μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική απόδοση, την ποιότητα λήψης σήματος και την εμφάνιση του συστήματος.
4. UV φως
Ένα UV φως μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά αν θέλετε να ελέγξετε την αυθεντικότητα χαρτονομισμάτων. DIY χρησιμοποιώντας κάποια ταινία, δείκτες και ένα smartphone, φυσικά.
Βάλτε ένα κομμάτι ταινίας στο φως και ζωγραφίστε πάνω του με ένα μπλε μαρκαδόρο. Επαναλάβετε το πρώτο βήμα, χρωματίστε το μωβ, στη συνέχεια προσθέστε 2 επιπλέον στρώματα με τον ίδιο τρόπο. Έγινε! Για να μάθετε περισσότερα για το πώς να το κάνετε μόνοι σας, κάντε κλικ εδώ.


3. smartphone: Mια συσκευή μετρήσεως
Κάθε smartphone διαθέτει τώρα ένα επιταχυνσιόμετρο και έναν αισθητήρα γυροσκοπίου. Και οι δύο επιτρέπουν στον χρήστη να καθορίσει τη θέση της συσκευής στο χώρο. Κάντε λήψη συγκεκριμένων εφαρμογών για Android και iOS και το τηλέφωνό σας μπορεί να αντικαταστήσει μια συσκευή μετρήσεως. Σίγουρα θα χρειαστεί για μικρές κατασκευές. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε πραγματικά εργαλεία για μια επαγγελματική κατασκευή.


2. Ενδιαφέρουσες στατιστικές
Η οικογένειά σας παραπονιέται ότι έχετε εξάρτηση από το τηλέφωνο σας; Ήρθε η ώρα να το σκεφτείτε και να μάθετε πόσο εθισμένοι είστε με την εξέταση ορισμένων ενδιαφερόντων στατιστικών στοιχείων.
Στο iOS, απλά πηγαίνετε στο «Ρυθμίσεις» – «Μπαταρία» και πατήστε το πλήκτρο επιλογής στα δεξιά της στήλης «τελευταίες 7 ημέρες» .. Θα εμφανιστεί μια λίστα με τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σας. Για Android κατεβάζετε άλλη μια εφαρμογή (ναι, πάλι μια εφαρμογή), όπως το Instant.

A
1. Μονόχρωμη λειτουργία
Θέλετε να κάνετε οικονομία στην μπαταρία και την όρασή σας; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το smartphone σας σε λειτουργία μονόχρωμης εικόνας κατά την ανάγνωση. Μεταβείτε στο μενού του «μαγικού» προγραμματιστή και βρείτε «προσομοίωση ανωμαλίας», στη συνέχεια ενεργοποιήστε την λειτουργία μονόχρωμης λειτουργίας. Τώρα το τηλέφωνό σας θα λειτουργεί ασπρόμαυρα.

Credit: brightside.me

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr