10 Μυστικές Χρήσεις Καθημερινών Αντικειμένων που Ελάχιστοι Γνωρίζουμε. Το Κόλπο με τα Αθλητικά Παπούτσια είναι το Καλύτερο.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που βλέπουμε γύρω μας καθημερινά αλλά ωστόσο δεν γνωρίζουμε που πραγματικά χρησιμεύουν.

Σήμερα, αποφασίσαμε να αποκαλύψουμε τα μυστικά κάποιων από αυτά – και χαιρόμαστε που θα τα μοιραστούμε μαζί σας!

10. To πιαστράκι στο πίσω μέρος του πουκάμισου.

Υπάρχουν τρεις πιθανές εξηγήσεις. Η πρώτη και πιο προφανής είναι για να το κρεμάμε. Η δεύτερη είναι πιθανώς ότι έχει στόχο να μας βοηθήσει κάπως να δέσουμε την γραβάτα. Η τρίτη είναι πιο ρομαντική και λέγεται πως όποιος το αφαιρούσε, έδειχνε έτσι ότι έχει κοπέλα και είναι πιασμένος.

9. Ο κύλινδρος στο καλώδιο του φορτιστή.

Η λειτουργία του είναι να περιορίζει τον θόρυβο στα ηλεκτρονικά κυκλώματα υψηλών συχνοτήτων.

8. Η μικροσκοπική τρύπα στο παράθυρο του αεροπλάνου. 

Τα παράθυρα των αεροπλάνων αποτελούνται από δύο πλαστικά τζάμια. Για να εξισορροπείται η πίεση ανάμεσά τους, έχουν προσθέσει αυτή την μικρή τρύπα.

7. Το μπλε κομμάτι της γόμας.


Πολλοί νομίζουν ότι υπάρχει για να σβήνει το μελάνι από τα στυλό ενώ αρχικά είχε σκοπό να σβήνει πάνω σε χοντρό χαρτί.

6. Οι οριζόντιες κουμπότρυπες στο πουκάμισο.

Έχετε παρατηρήσει πως η πρώτη και η τελευταία κουμπότρυπα είναι οριζόντιες, ενώ όλες οι άλλες κάθετες; Αυτό τις κάνει πιο δύσκολο να ανοίξουν από μόνες τους.

5. Οι επιπλέον οπές στα αθλητικά.

Σκοπό έχουν να κρατούν το πόδι στην θέση του και να περιορίζουν την τριβή στους αστραγάλους όταν αθλείστε. Δείτε πώς να τις χρησιμοποιήσετε σ’αυτό το βίντεο.

Πιθανώς να έχετε παρατηρήσει και αυτές τις δύο τρύπες. Η κύρια λειτουργία τους είναι να κάνουν το παπούτσι να αναπνέει.

4. Η τρύπα στην κουτάλα για τα μακαρόνια 


Η τρύπα αυτή έχει φτιαχτεί για να σας βοηθάει να μετράτε την ποσότητα ζυμαρικών που θέλετε να βράσετε. Η τρύπα αυτή χωράει μία μέτρια μερίδα μακαρονιών.

3. Η μικρή τσέπη στα τζιν. 

Πολλοί νομίζουν ότι είναι θήκη για προφυλακτικά. Όταν φτιάχτηκε όμως, το 1873, είχε σχεδιαστεί σαν θήκη για ρολόι τσέπης.

2. Η τρύπα στο καπάκι του στυλό

Πολύς κόσμος πιστεύει πως η τρύπα στο καπάκι των στυλό υπάρχει για να βοηθά να μην στεγνώνει το μελάνι ή για να αποφευχθεί κάποια διαρροή λόγω πίεσης. Ωστόσο ο πραγματικός λόγος είναι γιατί μπορεί να σώσει τη ζωή ενός παιδιού σε περίπτωση που το καταπιεί.

1. Το ύφασμα που δίνουν μαζί με τα νέα ρούχα. 

Στην πραγματικότητα, αυτό το ύφασμα το δίνουν για να το δοκιμάσετε με διάφορα απορρυπαντικά και να δείτε πώς αντιδράει στα χημικά.

Credit: brightside.me