10 Μεγάλες Αλήθειες που Δεν θα Βρείτε σε Καμία Εγκυκλοπαίδεια, αλλά θα Δείτε Πως Ισχύουν!

Ο κόσμος είναι ένα εκπληκτικό μέρος. Εκεί που νομίζεις πως τα έχεις δει όλα, σε εκπλήσσει με κάτι καινούργιο. Ακόμα και κάποια συνηθισμένα πράγματα μας φαίνονται απίστευτα αν τα κοιτάξουμε από άλλη οπτική γωνία.

Για παράδειγμα, φαίνεται πως το 1/10 των παγκόσμιων αποθεμάτων σε χρυσό ανήκουν σε γυναίκες από την Ινδία και υπάρχει μία ασθένεια σε ένα χωριό που κάνει τους κατοίκους του να κοιμούνται για μία ολόκληρη εβδομάδα!

Συγκεντρώσαμε διάφορα απίστευτα γεγονότα για τον κόσμο μας. Είναι τόσο ασυνήθιστα που δεν θα το πιστεύετε.

Ο Steven Spielberg ήθελε να σκηνοθετήσει μία ταινία James Bond αλλά τον απέρριψαν. Μετά, μοιράστηκε το πρόβλημά του με τον φίλο του George Lucas ο οποίος είχε μία ιδέα να κάνουν μία τέτοια ταινία αλλά καλύτερη. Έτσι δημιουργήθηκε ο Indiana Jones.

Τα μωρά των ελεφάντων χρησιμοποιούν την προβοσκίδα τους σαν πιπίλα.

Το 1/10 των παγκοσμίων αποθεμάτων σε χρυσό ανήκουν σε γυναίκες από την Ινδία.

Το 1982, ένας άντρας κατάφερε να μπει στο Παλάτι του Buckingham. Έφαγε τσένταρ για 30 λεπτά και περπάτησε στο παλάτι. Αφού έκατσε στον θρόνο και ήπιε μισό μπουκάλι κρασί, έφυγε.

Στην ποτοαπαγόρευση που είχε γίνει στις ΗΠΑ, οι παραγωγοί σταφυλιών συμπύκνωναν τον χυμό από τα σταφύλια σε τούβλα και έβαζαν πάνω τους σημείωμα πως αφού το τούβλο διαλυθεί σε νερό, το διάλυμα απαγορεύεται να μείνει σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 21 μέρες.


Οι κάτοικοι του Kalachi στο Καζακστάν πάσχουν από ένα παράξενο σύνδρομο. Πολλοί νιώθουν κουρασμένοι και νυστάζουν συνέχεια ενώ κάποιοι κοιμούνται για μία ολόκληρη εβδομάδα. Οι επιστήμονες ακόμα δεν έχουν καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό.

Τα μήλα που αγοράζουμε από τα καταστήματα είχαν μαζευτεί πριν από 6-12 μήνες. Μέχρι να φτάσουν στα μαγαζιά, τα αποθηκεύουν σε ειδικά ψυγεία με λίγο οξυγόνο έτσι ώστε να μην χαλάει η εμφάνισή τους.

Υπάρχει ένα επεισόδιο των “Mythbusters” που κανείς δεν θα δει. Οι δημιουργοί του προκάλεσαν μία πολύ δυνατή έκρηξη χρησιμοποιώντας άχρηστα υλικά και όταν κατάλαβαν τις πιθανές συνέπειες, διέγραψαν αμέσως το επεισόδιο και προειδοποίησαν την αστυνομία πως οι τρομοκράτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα του πειράματος για δικούς τους σκοπούς.

Τα άτομα αποτελούνται από 99.9999999% κενό. Εάν μαζευόντουσαν όλοι οι άνθρωποι και αφαιρούσαμε όλο το κενό, η ανθρωπότητα θα είχε το μέγεθος ενός πορτοκαλιού.

Το ναυτικό των ΗΠΑ αντικατέστησε τα παλιά συστήματα ελέγχου με χειριστήρια από Xbox 360. Τώρα, οι στρατιώτες μαθαίνουν να ελέγχουν τα υποβρύχια πολύ πιο γρήγορα.

Δείτε πόσο έχουν αλλάξει τα μπουκάλια της Coca-Cola με τα χρόνια. Το πρώτο βγήκε το 1899, το δεύτερο το 1900, το τρίτο το 1915, το τέταρτο το 1916, το πέμπτο το 1957 και το έκτο το 1986.

Οι μισοί όσων είναι 65 είναι ακόμα ζωντανοί. Αυτό εξηγείται από το ότι πριν τον 20ο αιώνα, το προσδόκιμο ζωής ήταν τα 33-39 χρόνια. Τώρα, οι άνθρωποι ζουν περισσότερο χάρη στην ανάπτυξη της ιατρικής.


Είναι απίστευτο αλλά υπάρχουν περισσότερα βακτήρια στον ανθρώπινο αφαλό παρά στο μπάνιο.

Στο τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ, ένα Αμερικανικό πλοίο αναγκάστηκε να ρίξει ελικόπτερα αξίας $10 εκατομμυρίων ώστε να μπορέσει να προσγειωθεί ένας πιλότος με την οικογένειά του.

Ελάχιστοι γνωρίζουν πως το φυσικό χρώμα των μαλλιών του Elvis Presley είναι ξανθό. Από μικρός έβαφε τα μαλλιά του.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, το ketchup το διαφήμιζαν ως θεραπεία για την διάρροια και ίκτερο. Το έβγαζαν ακόμα και σε χάπια. Αργότερα, αποδείχτηκε πως αυτό δεν ίσχυε και από τότε την πουλάνε μόνο ως σάλτσα.

Κάποιοι πιστεύουν πως είναι δυνατό να καταλάβεις το φύλο του μωρού από το σχήμα της κοιλιάς της εγκύου. Εάν η κοιλιά βγαίνει προς τα μπροστά, είναι αγόρι. Εάν η κοιλιά μεγαλώνει προς τα πλάγια, είναι κορίτσι. Παρόλο που πολλοί το πιστεύουν, ποτέ δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά.

Πηγή