10 «κρυφά» σημάδια που δείχνουν ξεκάθαρα πως ο σύντροφός σας σίγουρα σας απατά

10 κρυφά σημάδια ότι ο σύντροφός σας μπορεί να σας απατά συναισθηματικά
Όταν σκεφτόμαστε για πρώτη φορά την απιστία, σπάνια σκεφτόμαστε μια συναισθηματική σχέση με κάποιον άλλο εκτός του γάμου ή της σχέσης μας. Παρόλο που η απιστία ενδέχεται να μην περιλαμβάνει έρωτα, μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε εσάς και τον σύντροφό σας.

Μπορεί να παρατηρήσετε ανεξήγητες αλλαγές στο αγαπημένο σας πρόσωπο που πιθανότατα δεν γνωρίζατε.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αρχίσει ένας παράλληλος συναισθηματικός δεσμός, αλλά εμείς στο Bright Side θα θέλαμε να μοιραστούμε τα σημάδια ενός τέτοιου δεσμού, ώστε να μην τον συγχέετε με τη σωματική απιστία.

1. Ο «ιδιαίτερος» φίλος του προέχει.

Υπάρχει ένταση μεταξύ σας που φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Οι τσακωμοί αφορούν συνήθως στο τρίτο άτομο στη ζωή σας. Η προσοχή του συντρόφου σας είναι περισσότερο στο άλλο άτομο και αυτός ο «φίλος» φαίνεται πιο σημαντικός από εσάς.
Ακόμα κι αν προσπαθήσετε να εξηγήσετε ότι αυτός ο τρίτος είναι αυτός που προκαλεί όλη τη φασαρία μεταξύ σας, τα πράγματα δεν αλλάζουν. Σας κατηγορεί μάλιστα ότι ζηλεύετε.

2. Δεν θέλουν να αλλάξουν τα σχέδιά τους για χάρη σας.

Στο παρελθόν, όταν εμφανιζόταν μια νέα ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σας, δεν θα το έχανε και θα προσάρμοζε τα σχέδιά του. Ωστόσο, δεν είναι πια έτσι. Τώρα υποστηρίζει σθεναρά τα σχέδιά του και δεν θέλει να τα αλλάξει, ανεξάρτητα από το πόσο συναρπαστικά ακούγονται τα δικά σας.

3. Ξαφνικά αγαπάει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνολικά, το ενδιαφέρον του συντρόφου σας για τηλέφωνα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για άλλες τεχνολογίες ίσως αυξηθεί. Παρόλο που ήταν πάντα εναντίον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σπάνια τα χρησιμοποιούσε, τώρα δεν μπορεί να αφήσει το τηλέφωνό του. Ίσως παρατηρήσετε ότι σταματάει να στέλνει μηνύματα τη στιγμή που μπαίνετε στο δωμάτιο απροσδόκητα.

4. Είναι υπερβολικά προστατευτικός με το τηλέφωνό του.

Όχι μόνο του αρέσει να είναι στο τηλέφωνό του, αλλά φαίνεται ότι θα το προστάτευε με τη ζωή του. Εάν σκεφτεί ότι προσπαθείτε να ελέγξετε το τηλέφωνό του ή απλά να το μετακινήσετε, σας σταματάει. Ίσως έχει εγκαταστήσει νέους κωδικούς πρόσβασης στη συσκευή ή έχει αρχίσει να κλειδώνει το τηλέφωνό του, κάτι που δεν το έκανε ποτέ στο παρελθόν.

5. Πρέπει ξαφνικά να δουλεύει περισσότερο από το συνηθισμένο.

Ο σύντροφός σας έφτιαχνε πάντα στο σπίτι εγκαίρως – ίσως με μια μικρή αργοπορία πότε- πότε. Ωστόσο, τώρα σας καλεί και βρίσκει δικαιολογίες ότι πρέπει να παραμείνει στη δουλειά περισσότερο. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα πράγματα που λέει απλά δεν βγάζουν νόημα. Είναι πιθανό να το κάνει για να περάσει περισσότερο χρόνο με αυτόν τον «ιδιαίτερο φίλο».

6. Δεν σας ανοίγεται πια.

Εάν ο σύντροφός σας παίρνει τώρα περισσότερη συναισθηματική προσοχή από κάποιον άλλο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι δεν δίνει σε εσάς μεγάλη προσοχή. Μπορεί να σταματήσει να μιλά για τις κακές μέρες ή τα προβλήματά που τον απασχολούν ή να σταματήσει να μοιράζεται τα καλά νέα μαζί σας. Δεν βλέπετε καν τα ίδια σημάδια άγχους που κάποτε είχε όταν σας μιλούσε. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή λαμβάνει την υποστήριξη που χρειάζεται έξω από τη σχέσης σας.

7. Σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι τρελή όταν η συζήτηση πάει εκεί.

Όταν αρχίζετε   να μιλάτε για αυτόν τον «ιδιαίτερο φίλο», γίνονται αμυντικοί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εκνευριστεί και να αρχίσει να σας επικρίνει. Το ισχυρότερο σημάδι μιας εξωτερικής συναισθηματικής σχέσης είναι αν προσφερθεί να υπερασπιστεί τον νέο του φίλο τη στιγμή που ακούσει το μικρότερο αρνητικό σχόλιο γι ‘αυτόν.

8. Σας κάνει να αμφιβάλλετε για το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας.

Όλη αυτή η κριτική και ο τρόπος που σας αγνοεί επιδεικτικά όταν αρχίζετε να μιλάτε μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε ότι υπάρχει κάτι λάθος με εσάς. Λοιπόν, αυτό απλά είναι ψέμα. Απλώς προσπαθεί να κρύψει την εμπλοκή του με αυτόν τον «φίλο» χειραγωγώντας και σπρώχνοντας σας να σκεφτείτε ότι δεν είναι αυτός που αποτελεί το πρόβλημα στη σχέση.

9. Ακυρώνει τα σχέδιά σας για να είναι με αυτόν τον νέο φίλο.

Δεν μπορείτε να περιμένετε να βγείτε για δείπνο με τον σύντροφό σας και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που και οι δύο είχατε την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να περάσετε καλά μαζί – αλλά από το πουθενά, ξαφνικά το ακυρώνει. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχει καν μια καλή ή πραγματική δικαιολογία. Ο συναισθηματικός του δεσμός φαίνεται να έχει μεγαλύτερη σημασία και νόημα τώρα και αρχίζει να σας αγνοεί.

10. Αναστατώνεται μαζί σας χωρίς λόγο.

Ακόμη και η απλή κουβέντα μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει αρνητική αντίδραση στον σύντροφό σας. Είτε είναι αναστατωμένος επειδή δεν είχε την ευκαιρία να περάσει χρόνο με τον φίλο του ή επειδή δεν απολαμβάνει τον ιδιωτικό χρόνο σας όπως πριν, μπορεί να αντιδράσει με ευερέθιστο τρόπο. Ίσως κάνατε πολλές ερωτήσεις για τον φίλο του πριν από λίγες ώρες. Μπορεί να λάβετε μια θυμωμένη απάντηση από αυτόν ακόμη κι αν δεν κάνατε τίποτα παρά να τους προσφέρετε ένα κομμάτι πίτσα.

Μπορείτε να μοιραστείτε κάποιες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε αυτό το είδος απιστίας; Γνωρίζετε διαφορετικά σημάδια που υποδεικνύουν μια παράλληλη συναισθηματική σχέση;

true.gr
* απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια