10 Καθημερινά Πράγματα που Ποτέ Δεν Πρέπει να Πετάξτε Μέσα στον Νεροχύτη. Το 8ο θα τον Βουλώσει για Πάντα.
Www.true.gr

10 Καθημερινά Πράγματα που Ποτέ Δεν Πρέπει να Πετάξτε Μέσα στον Νεροχύτη. Το 8ο θα τον Βουλώσει για Πάντα.

Πολλοί πετάνε πράγματα στον νεροχύτη χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες. Ξέρετε ποια πράγματα δεν θα πρέπει ποτέ να πετάμε εκεί;

Σας συνιστούμε να διαβάσετε αυτή την λίστα και να την απομνημονεύσετε μια για πάντα:

Ρύζι και μακαρόνια

Τα μακαρόνια και το ρύζι απορροφούν το νερό και με τον καιρό θα φουσκώσουν, με αποτέλεσμα να βουλώσει η αποχέτευση.

Τσόφλια από αβγά

Πολλοί νομίζουν πως αν είναι σπασμένα σε μικρά κομμάτια δεν θα κολλήσουν. Αυτό όμως δεν ισχύει. Τα μικρά κομμάτια μπορούν να κολλήσουν μεταξύ τους και να σχηματίσουν μεγάλα μπλοκαρίσματα με τον καιρό.

Αλεύρι

Φανταστείτε το αλεύρι και το νερό να συνδυάζονται μέσα στην αποχέτευση και να φτιάχνουν ένα κολλώδες μείγμα. Αυτό το μείγμα μπορεί να κρατήσει και άλλα απόβλητα και να δημιουργηθεί μεγάλο μπλοκάρισμα.

Φάρμακα


Κάποιοι νομίζουν πως τα φάρμακα διαλύονται εύκολα σε νερό και τα πετάνε στον νεροχύτη. Στην πραγματικότητα όμως δεν διαλύονται και αντιθέτως μολύνουν το νερό. Τα φίλτρα καθαρίζουν τους περισσότερους μικροοργανισμούς αλλά δεν υπάρχει φίλτρο που να καθαρίζει το νερό από τα φάρμακα.

Τρίχες

Όταν τα μαλλιά μπουν στην αποχέτευση, κολλάνε και σχηματίζουν μία μπάλα που κρατάει και όλα τα άλλα απόβλητα.

Αυτοκόλλητα από βάζα και φρούτα

Ακόμα και αν είναι πολύ μικρά, δεν θα πρέπει να τα πετάτε στα σκουπίδια. Το πρόβλημα είναι πως έχουν κόλλα πάνω τους και είναι φτιαγμένα από υλικά που χρειάζονται πολύ καιρό για να αποσυντεθούν.

Οικοδομικά υλικά
Δεν θα πρέπει ποτέ να τα πετάτε στον νεροχύτη. Αυτό ισχύει και για μεγάλα αλλά και για μικρότερα κομμάτια.

Προφυλακτικά

Μπορεί να φαίνονται αθώα αλλά είναι φτιαγμένα από λάτεξ που δεν αποσυντίθεται ποτέ. Επίσης, μπορεί να τεντωθεί πολύ και να κολλήσει μέσα στους σωλήνες. Πέρα από αυτό, τα προφυλακτικά μπορούν να γεμίσουν με αέρα, νερό ή άλλα απόβλητα και να δημιουργήσουν πολύ σοβαρό μπλοκάρισμα.

Γόπες από τσιγάρα

Το πρόβλημα είναι πως το φίλτρο είναι συνθετικό και απορροφάει νερό. Το χειρότερο είναι πως ποτέ δεν πρόκειται να διαλυθεί. Επίσης, η γόπα περιέχει πολλά βλαβερά χημικά που μπορούν να μολύνουν το νερό.

Γυναικεία προϊόντα

Όλοι ξέρουν πως είναι φτιαγμένα για να απορροφούν την υγρασία και μπορούν να αυξηθούν τόσο πολύ σε μέγεθος που να προκαλέσουν μπλοκάρισμα.

Πηγή: brightside.me

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr