10 Κακές Συνήθειες που Έχουμε Όλοι και Μας Φορτώνουν Κιλά, Χωρίς να το Καταλαβαίνουμε!

1. Αποφύγετε τα προϊόντα που έχουν χαμηλά λιπαρά.

Είναι λιγότερο χορταστικά και μετά από λίγο θα πεινάμε πάλι. Αυτό θα σημαίνει πως θα τρώμε περισσότερο για να γεμίσουμε το στομάχι μας.

2. Να κοιμάστε 6-8 ώρες κάθε μέρα.

Το να μην κοιμάστε αρκετά θα μας κάνει να πεινάμε ακόμα και αν δεν χρειάζεται να φάμε. Αυτό συμβαίνει λόγω της έκκρισης κορτιζόλης, μίας ορμόνης που ρυθμίζει την όρεξη.

3. Μην πίνετε καφέ με άδειο στομάχι.

Ο καφές κάνει το στομάχι να παράγει οξέα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο πεπτικό σύστημα μακροχρόνια. Επίσης, ο καφές κάνει το σώμα μας να πιέζεται και προσκολλάται στο λίπος της κοιλιάς.

4. Μην βλέπετε τηλεόραση ενώ τρώτε.

Έρευνες δείχνουν πως όσοι τρώνε σε ησυχία καταναλώνουν σημαντικά λιγότερες ποσότητες από όσους βλέπουν τηλεόραση ή ακούνε μουσική.

5. Μην πηγαίνετε για ψώνια όταν πεινάτε.

Επίσης, είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας λίστα με όσα θα πάρετε ώστε να αγοράζετε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε.

6. Σταματήστε τα αναψυκτικά.

Ένα αναψυκτικό έχει περίπου 140 θερμίδες και 39 γραμμάρια ζάχαρης. Αν πίνετε ένα αναψυκτικό τη μέρα, αργά ή γρήγορα θα πάρετε βάρος.

7. Σταματήστε να τρώτε γλυκά μετά το φαγητό.

Μία καλύτερη λύση είναι να πίνετε ένα τσάι.

8. Να τρώτε ανάμεσα από συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

Είναι σημαντικό να τρώμε πριν αρχίσουμε να πεινάμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και να τρώμε αργά. Επίσης, είναι σημαντικό να μην τρώμε αργά το βράδυ.

9. Ξεκινήστε με σαλάτα.

Έρευνες δείχνουν πως όσοι ξεκινάνε με σαλάτα το γεύμα τους καταναλώνουν 7%-12% λιγότερο φαγητό. Οι σαλάτες από πράσινα λαχανικά μειώνουν την πείνα και τις θερμίδες που καταναλώνουμε.

10. Να τρώτε τις ίδιες μερίδες ανεξάρτητα από το αν είστε σπίτι ή έξω.

Όταν τρώμε περισσότερο, το σώμα αποθηκεύει τις επιπλέον θερμίδες ως λίπος. Το να τρώτε 2 μεγάλες μερίδες δεν μπορεί να αντικαταστήσει 5 μικρότερες.

Πηγή