10 φυσικοί τρόποι για να θεραπευτείτε πιο γρήγορα από την καισαρική τομή
Www.true.gr

10 φυσικοί τρόποι για να θεραπευτείτε πιο γρήγορα από την καισαρική τομή

Σχεδόν 1 στις 3 γυναίκες θα γεννήσουν τα μωρά τους με καισαρική τομή, έχει γίνει όλο και πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τα πάντα για τη διαδικασία. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει μια νέα μητέρα για να βοηθήσει την διαδικασία επούλωσης αμέσως αφού έχει υποβληθεί σε καισαρική τομή.

1. Πάρτε προβιοτικά και να τρώτε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση.

Τα αντιβιοτικά που χορηγούνται στη μητέρα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης μπορούν να επηρεάσουν τα υγιή βακτήρια στο έντερο. Εξαιτίας αυτού, μια μητέρα που έχει υποβληθεί σε καισαρική τομή πρέπει να ζητήσει από το γιατρό της προβιοτικά ή ζωντανά βακτηρίδια, ώστε να αποκαταστήσει την υγιή χλωρίδα του εντέρου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και ακόμη και να αποτρέψει τη διάρροια. Τα ζυμωμένα τρόφιμα μπορούν να έχουν παρόμοια οφέλη.

2. Πηγαίνετε για περπάτημα.

Μόλις ο γιατρός σας, σας επιτρέψει να ξεκινήσετε την άσκηση, κάντε μικρές βόλτες για περίπου 30 λεπτά τη φορά. Το περπάτημα μπορεί να απελευθερώσει τα αέρια, να αυξήσει την κυκλοφορία, να μειώσει τον κίνδυνο θρόμβων αίματος, να βελτιώσει τις λειτουργίες του εντέρου και να βοηθήσει το σώμα να ανακάμψει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια μητέρα μπορεί να πάει για σύντομες βόλτες από την πρώτη της ημέρα πίσω στο σπίτι.

3. Αποφύγετε τα φλεγμονώδη τρόφιμα.

Η διατροφή είναι σημαντική για τις νέες μητέρες. Περιορίστε τα φλεγμονώδη τρόφιμα όπως το κόκκινο κρέας, το λευκό ψωμί και τα τηγανητά. Δοκιμάστε τρόφιμα που είναι αντιφλεγμονώδη όπως μούρα, λάχανο, μπρόκολο, ξηροί καρποί και σπόροι. Οι τροφές με αμινοξέα, όπως το κοτόπουλο και ο σολομός, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ιστών.

4. Δοκιμάστε παυσίπονα.

Είναι φυσιολογικό για μια μητέρα να έχει πόνο ακόμη και για 2 εβδομάδες μετά την καισαρική. Οι γιατροί πιθανότατα θα συνταγογραφήσουν αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως ιβουπροφαίνη, που ίσως χρειαστεί να ληφθεί έως και 4 φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή, ειδικά για να καθορίσετε τι είναι αρκετά ισχυρό για να αντιμετωπιστεί ο συγκεκριμένο πόνος.

5. Πολύ ξεκούραση </>
Η ανάπαυση είναι σημαντική μετά από οποιαδήποτε σοβαρή χειρουργική επέμβαση και η καισαρική δεν αποτελεί εξαίρεση. Φυσικά, δεν είναι εύκολο να κοιμηθείτε πολύ όταν έχετε ένα νεογέννητο στο σπίτι. Στην ιδανική περίπτωση, μια νέα μητέρα πρέπει να κοιμάται όταν το παιδί κοιμάται και να πάρει βοήθεια από τα αγαπημένα πρόσωπα για να έχει χρόνο για να πάρει έναν υπνάκο. Ο φόρτος εργασίας που έρχεται με ένα νέο μωρό μπορεί να είναι τεράστιος, η ανάπαυση είναι πολύ σημαντική για την υγεία σας για να μη το κάνετε.

6. Ζητήστε βοήθεια για το θηλασμό.

Εάν μια νέα μητέρα προγραμματίσει να θηλάσει, θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια, καθώς η διαδικασία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο δυσκολιών στο θηλασμό. Η βοήθεια έρχεται σε πολλές μορφές όπως μια καρέκλα θηλασμού, ένα ειδικό μαξιλάρι ή ακόμα και από εξειδικευμένο σύμβουλο. Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να βοηθήσουν μια νέα μητέρα να θηλάσει με επιτυχία ή ακόμα και να μειώσει τον πόνο.

7. Καταπολεμήστε τη δυσκοιλιότητα.

Μετά από καισαρική τομή, μια νέα μητέρα μπορεί να κινδυνεύει από δυσκοιλιότητα λόγω ορμονικών μετατοπίσεων, κουρασμένων μυών του στομάχου, και ακόμη και ότι είναι ξαπλωμένη πολλές ώρες. Όχι μόνο αυτό μπορεί να είναι οδυνηρό, μπορεί επίσης να ανοίξει την τομή. Για να το καταπολεμήσετε, θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό, να τρώτε τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες όπως φρέσκα φρούτα και να ζητήσετε ακόμη και από το γιατρό σας να συνταγογραφήσει ένα καθαρτικό.

8. Προσέξτε για σημάδια λοίμωξης.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, είναι σημαντικό να προσέχετε τον εαυτό σας για τυχόν σημάδια λοίμωξης. Οι νέες μητέρες πρέπει να ελέγχουν τη θερμοκρασία τους κάθε 24 ώρες και να έχουν επίγνωση του πρηξίματος, του έντονου πόνου, των κόκκινων ραβδώσεων ή κρυώματος. Εάν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό ή τα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

9. Χρησιμοποιήστε σερβιέτες για κολπική αιμορραγία.

Μια νέα μητέρα μπορεί ακόμα να έχει κολπική αιμορραγία και κατά την καισαρική τομή, επίσης γνωστή ως λοχεία, κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα μετά τον τοκετό. Θα πρέπει να φοράτε σερβιέτες για να απορροφήσετε την αιμορραγία. Γενικά, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση των κολπικών πλύσεων ή ταμπόν, καθώς θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση, εκτός αν είναι συνταγογραφούμενο από το γιατρό σας. Οι νέες μητέρες που παρουσιάζουν υπερβολική κολπική αιμορραγία, δυσοσμία ή πυρετό πρέπει να επικοινωνούν με το γιατρό τους το συντομότερο δυνατό.


10. Διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας.

Η γέννα, μέσω της καισαρικής τομής ή όχι, μπορεί να είναι μια διαδικασία συναισθηματικής φόρτισης, ακόμη και μετά οι νέες μητέρες αισθάνονται ενοχή ή ντροπή. Αν έχετε αυτά τα συναισθήματα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λάβετε βοήθεια, όπως να πάτε σε θεραπευτή ή σε υποστηρικτικά γκρουπ στο διαδίκτυο. Όταν πρόκειται για βοήθεια, η έγκαιρη παρέμβαση και η υποστήριξη μπορούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο της κατάθλιψης μετά τον τοκετό.

Μπόνους: Πώς θα πρέπει να φροντίζετε για ένα σημάδι από καισαρική τομή;

Όταν πρόκειται για επούλωση, πολλές μητέρες μπορεί επίσης να θέλουν να θεραπεύσουν και ενδεχομένως να ελαχιστοποιήσουν την ουλή τους. Υπάρχουν πραγματικά διαφορετικοί τύποι ουλών που οι μητέρες μπορούν να έχουν και θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις επιλογές θεραπείας.

Η ουλή της μήτρας είναι συνήθως κλειστή χρησιμοποιώντας ράμματα που απορροφώνται. Η ουλή του δέρματος μπορεί να κλείσει με συρραπτικό, ράμματα ή χειρουργική κόλλα. Ζητώντας από το γιατρό σας να χρησιμοποιήσει κόλλα μπορεί να βοηθήσει να ελαχιστοποιηθεί η εμφάνιση της ουλής και να επιταχυνθεί η διαδικασία επούλωσης, αλλά δεν είναι πάντα επιλέξιμη. Πολλοί παράγοντες, ακόμα και το κοιλιακό λίπος και το δέρμα, μπορούν να επηρεάσουν την απόφαση του γιατρού.

Καθαρίστε το χρησιμοποιώντας σαπουνόνερο, αφήνοντάς το να στάξει στο τραύμα. Μην τρίβετε την περιοχή, αλλά αφήστε την να στεγνώσει απαλά με μια πετσέτα.

Εκθέστε την περιοχή στον αέρα, φορώντας χαλαρά ρούχα. Με αυτόν τον τρόπο η ουλή παραμείνει μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.
Ρωτήστε το γιατρό σας εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιβιοτικό ή βαζελίνη.

Διαφορετικές μέθοδοι μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης της ουλής, αλλά πρώτα πρέπει να εγκριθούν από έναν γιατρό εκ των προτέρων.

Τα τζελ και οι κρέμες σιλικόνης μπορούν να βοηθήσουν να μαλακώσουν και να ισιώσουν την ουλή. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ένα μήνα μετά τη καισαρική. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί θεραπεία με λέιζερ, ενέσεις στεροειδών, ακόμη και χειρουργική επέμβαση για να μειωθεί η εμφάνιση ουλής.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr