10 φρικτά ατυχήματα που έχουν συμβεί σε γυρίσματα ταινιών
Www.true.gr

10 φρικτά ατυχήματα που έχουν συμβεί σε γυρίσματα ταινιών

Μόνο σοκ…

Το Hollywood κυκλοφορεί ταινίες που ο κόσμος πολλών γενιών θα μιλάει μετά. Γιατί πολύ απλά δεν είναι μόνο το οπτικό αποτέλεσμα που βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη. Είναι κι όλα όσα προηγήθηκαν για να φτάσουμε σε αυτό και πρόκειται για μία μεγάλη ακολουθία γεγονότων. Από τα πολύ αρχικά στάδια της επιλογής του concept, των μελών της παραγωγής και του ίδιου του cast, μέχρι το έμπρακτο σύνολο που θα δούμε στο σινεμά.

Στα γυρίσματα, ειδικά, συμβαίνουν πολλά πράγματα. Σαφώς, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ηθοποιοί έχουν να δηλώσουν ότι πέρασαν καλά κι ότι γέλασαν -ή έκλαψαν- πολύ με τους συναδέλφους τους. Έχουν να μοιραστούν ιστορίες με τους fans και να τους διηγηθούν όλα όσα βίωσαν στο set. Αυτά, όμως, δεν είναι πάντα καλά.

Υπάρχουν ταινίες, οι οποίες έχουν δυστυχώς να σημειώσουν στο βιογραφικό τους μερικά πολύ δυσάρεστα γεγονότα. Κι αυτό κυρίως συμβαίνει στην κατηγορία της δράσης που υπάρχουν πολλά stunts που πρέπει να υλοποιηθούν. Κάποια από αυτά είναι τόσο φρικτά που σε σοκάρουν και μόνο στο άκουσμα, πόσο μάλλον τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί και το είδαν με τα ίδια τους τα μάτια. Χτυπήματα, εκρήξεις, αεροπλάνα, τρένα, όλα με κάποιον τρόπο έχουν βάλει το χέρι τους στην πρόκληση ακόμα και θανατηφόρων συμβάντων.

Εμείς συγκεντρώσαμε 10 φρικτά ατυχήματα που έχουν συμβεί σε γυρίσματα ταινιών και σου τα παραθέτουμε στην παρακάτω gallery.

Top Gun (1986): Θάνατος του διάσημου πιλότου stunt Art Scholl που έχασε την ισορροπία του υψόμετρου πάνω σε μία μανούβρα.

Transformers: Dark of the Moon (2011): Σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και μόνιμη εγκεφαλική βλάβη ενός μέλους των extras μετά από πτώση αυτοκινήτου στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου λόγω απελευθέρωσης του καλωδίου που το συγκρατούσε.


The Batman (2008): Θάνατος του stuntman Conway Wickliffe που είχε γύρει το κεφάλι του έξω από το αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός δεν μπόρεσε να κάνει σωστά τη στροφή και συγκρούστηκε με ένα δέντρο.

Syriana (2005): Στη σκηνή του βασανισμού, ο Clooney έπεσε από την καρέκλα και χτύπησε το πίσω μέρος του κεφαλιού του. Οι αφόρητοι πονοκέφαλοι που ακολούθησαν στη συνέχεια τον έκαναν να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του.

First Blood (1982): Στη σκηνή, όπου ο Rambo έπεσε από το βουνό σε ένα δέντρο, ο Stallone έκανε μόνος του το stunt κι έσπασε πολλά πλευρά του. Το ουρλιαχτό που ακούγεται είναι πραγματικό.

Rambo: First Blood Part II (1985): Θάνατος του τεχνικού ειδικών εφέ Cliff Wenger Jr. σε μία από τις εκρήξεις της ταινίας.


Midnight Rider (2014): Θάνατος της Sarah Jones, μέλους του συνεργείου, από τρένο. Δόθηκε μόλις 1 λεπτό να φύγουν πόλοι από τις ράγες και η παραγωγή κρίθηκε για εγκληματική αμέλεια.

The Twilight Zone (1983): Θάνατος του βετεράνου Vic Morrow και δύο παιδιών κατά τη διάρκεια μίας έκρηξης αεροπλάνου που συνετρίβη και τους σκότωσε ακαριαία.

The Crow (1994): Ο θάνατος του γιου του Bruce Lee, Brandon Lee, από λάθος καθαρισμό καθαρισμό όπλου, του οποίου κομμάτι καρφώθηκε στο στήθος του.

The Hobbit (2012): Θάνατος τουλάχιστον 27 ζώων λόγω κακών εγκαταστάσεων. Αυτό οδήγησε πολλά σε σπάσιμο κοκάλων, πνιγμό και ασφυξία.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr