10 ενδείξεις ότι πάσχετε από την «ασθένεια της μούχλας» και δεν το γνωρίζετε!!!
Www.true.gr

10 ενδείξεις ότι πάσχετε από την «ασθένεια της μούχλας» και δεν το γνωρίζετε!!!

10 ενδείξεις ότι πάσχετε από την «ασθένεια της μούχλας» και δεν το γνωρίζετε.
Η «ασθένεια της μούχλας» μπορεί να είναι πολύ τρομακτική. Η μούχλα αποτελείται από βιοτοξίνες που δεν μπορεί να επεξεργαστεί ο οργανισμός.

Όταν αυτές οι βιοτοξίνες μπουν στον οργανισμό, ενδέχεται να τον βλάψουν, προκαλώντας πολλά συμπτώματα.

Παρόλο που τα συμπτώματα αυτά ενδέχεται να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, θα ήταν καλό να αναφέρουμε τα 10 βασικότερα:

1φτέρνισμα
2μύτη που τρέχει ή είναι μπουκωμένη
3βήχας
4φαγούρα στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό
5μάτια που τρέχουν
6σκληρό δέρμα που απολεπίζεται
7βαριά αναπνοή
8δυσκολία στην αναπνοή
9σφίξιμο στο στήθος
10λέγματα
Συνήθως δεν γίνεται σωστή διάγνωση για την «ασθένεια της μούχλας» καθώς κάποια από τα προαναφερθέντα συμπτώματα συχνά είναι παρόμοια με αυτά άλλων αλλεργιών.


Παρόλο που ορισμένα είδη μούχλας μπορούν στ’ αλήθεια να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, δεν θα πρέπει να υποθέτει κανείς ότι το φτέρνισμα και η βαριά αναπνοή είναι κάτι συνηθισμένο. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας, ειδικά εάν τα συμπτώματα επιμένουν.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι επιπλοκές από την «ασθένεια της μούχλας» ενδέχεται να οδηγήσουν, εκτός των άλλων, σε άσθμα, ιγμορίτιδα και λοιμώξεις στους πνεύμονες.


Μειώστε την έκθεσή σας στη μούχλα χρησιμοποιώντας έναν αφυγραντήρα. Επίσης, να ανοίγετε τα παράθυρα στο μπάνιο για να μειωθεί η υγρασία και να κυκλοφορεί ο αέρας πιο ελεύθερα. Να βγάζετε αμέσως τα ρούχα από το πλυντήριο, να ελέγχετε εάν τα παράθυρα είναι υγρά και να επισκευάζετε άμεσα όλες τις διαρροές. Αν πάρετε αυτά τα μέσα προστασίας, θα μειωθεί η έκθεσή σας στους σπόρους της μούχλας όπως και ο κίνδυνος να πάθετε την «ασθένεια της μούχλας».

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr