10 διάσημοι που αρκετοί από εμάς δεν θυμόμαστε ότι έχουν κερδίσει Οscar

χ ναι, ο Nicolas Cage έχει Oscar». Μπορεί να μην σου έχει συμβεί με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη (αν και κανείς δεν θα σε κατηγορούσε γι αυτό), αλλά πολλές φορές ανακαλύπτεις ότι έχουν κερδίσει Oscar, άνθρωποι που δεν είναι κατ’επάγγελμα ηθοποιοί.

Κέρδισαν Βραβεία; Κέρδισαν μία θέση στη Nova.

Δες τις βραβευμένες ταινίες της χρονιάς με Nova3play Cinema σε εκπληκτική τιμή!

Μπορεί να έχουν κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο ως μουσικοί, για καλύτερο soundtrack. Ή για τη συνολική προσφορά τους. Ή για έναν ρόλο που βοήθησε την καριέρα τους να πάρει τα πάνω της και τους έβαλε στον χάρτη των σημαντικών καλλιτεχνών του Hollywood.

Επίτρεψέ μας να φρεσκάρουμε τη μνήμη σου με τους 10 που έχουν τον θείο Όσκαρ στο σπίτι τους. Κάποιοι από αυτούς τον κέρδισαν την εποχή που τα βραβεία δεν είχαν τηλεοπτική κάλυψη και ήταν πολύ πιο αθόρυβα από ό,τι είναι σήμερα.

Oprah Winfrey

Αν και έχει υπάρξει υποψήφια για δύο ρόλους, το 2011 έλαβε το ειδικό Βραβείο Ανθρωπισμού Jean Hersholt. Με μεγάλη συγκίνηση, παρέλαβε το βραβείο που την τίμησε για την ξεχωριστή συνεισφορά της σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Eminem

Είναι πολύ πιθανό να θυμάσαι την ταινία “8 Mile” (2002) στην οποία και πρωταγωνίστησε. Το “Lose Yourself” είναι αυτό που έχει χαραχτεί στη μνήμη σου και ίσως ακόμα το σιγοτραγουδάς. Κατά συνέπεια, κέρδισε Όσκαρ για το τραγούδι και όχι για την υποκριτική του ικανότητα. Το κέρδισε μαζί με τον συνδημιουργό, Luis Resto.

Cher

Ένα παντοτινό είδωλο που ξεχνάμε συνέχεια ότι έχει Όσκαρ στην κατοχή του. Μπορεί να φταίει και το ότι το πήρες πριν από 32 χρόνια ακριβώς. Εκτός του ότι έκανε εμφάνιση- υπερπαραγωγή με ένα σούπερ σέξι φόρεμα, κατατρόπωσε μεγάλα ονόματα της υποκριτικής. Meryl Streep, Glenn Close, Holly Hunter και Sally Kirkland για τον ρόλο της στο “Moonstruck”.

Nicolas Cage

Το προσωπικό μου guilty pleasure. Ο ηθοποιός που έχει παίξει σε δύο ταινίες που με κάνουν και κλαίω κάθε φορά. Και όχι λόγω της υποκριτικής του. Μπορεί να τον συμπάθησε στο “A Family Man” και να έκλαψες στο “City of Angels”, αλλά πήρε Όσκαρ για την ταινία “Leaving Las Vegas” (1996).

Bob Dylan

O Bob Dylan είναι μία κατηγορία από μόνος του. Έχει κερδίσει Nobel για τη λογοτεχνία του το 2016 και Όσκαρ το 2000. Το soundtrack της ταινίας “Wonder Boys” με τίτλο “Things Have Changed” πήρε το Όσκαρ, αν και ο Bob Dylan απουσίαζε από την απονομή. Ωστόσο, το ερμήνευσε μέσω δορυφορικής σύνδεσης.

Whoopi Goldberg

Έχεις δει σίγουρα την ταινία για την οποία πήρε το Όσκαρ Β’Γυναικείου Ρόλου. Ίσως όμως να μην θυμάσαι ότι το πήρε η Whoopi Goldberg. Ο λόγος για το “Ghost” (1990), με την Demi Moore και τον Patrick Swayze.

Maggie Smith

Η αγαπημένη μου Maggie Smith έχει κερδίσει τις καρδιές μας, κυρίως σε ρόλους που έχει ερμηνεύσει μετά τη δεκαετία του ’90. Ωστόσο είναι κάτοχος δύο βραβείων Όσκαρ, και μάλιστα τη δεκαετία του ’70. Α’ Γυναικείου Ρόλου για το “The Prime of Miss Jean Brodie” (1970) και Β’Γυναικείου Ρόλου για το “California Suite” (1979).

Stevie Wonder

Σε κάθε περίπτωση, είναι ο νικητής της καρδιάς μας. Σε ειδική περίπτωση, έχει πάρει Όσκαρ για μία μελωδία που σίγουρα έχεις τραγουδήσει σε κάποιον στο τηλέφωνο. “I Just Called To Say I Love You”, από την ταινία “The Woman In Red” (1985). Κοίτα να δεις κάτι πράγματα.

Marisa Tomei

Νομίζω ότι είναι η ηθοποιός για την οποία είχα ακούσει ότι έχει Oscar και είχα εκπλαγεί. Μετά τον Nicolas Cage φυσικά. Κατάφερε και πήρε το βραβείο για κωμωδία, πράγμα όχι ιδιαίτερα σύνηθες, για την ταινία “My Cousin Vinny” (1992).

Sam Smith

Ο μικρότερος της παρέας των νικητών είναι ο Sam Smith. Το τραγούδι του “Writing’s On The Wall” για την ταινία James Bond, “Spectre”, πήρε το Oscar για καλύτερο soundtrack το 2016.