Σάκης Τανιμανίδης: Τα παράνομα στοιχήματα στο Survivor και οι… παρεξηγημένοι παίκτες

Ο Σάκης Τανιμανίδης μιλά ανοιχτά για το θέμα με τα παράνομα στοιχήματα στο Survivor που τέθηκε στη Βουλή, αλλά και τους… παρεξηγημένους παίκτες.

-Μιλάς με τους παίκτες; Έχετε επαφή πέρα από τα τυπικά; Ή αυτό είναι κάτι που απαγορεύεται από την παραγωγή;
«Μιλάμε λιγάκι στα γυρίσματα, αλλά προσπαθώ να κρατάω μια απόσταση για να μη νιώσει κάποιος παίκτης ότι έχω «προτιμήσεις» και «συμπάθειες». Είναι λεπτή αυτή η γραμμή. Συνήθως κάνουμε πλάκα, πάντως, γιατί έχουμε αναπτύξει μια σχέση όπου πειραζόμαστε αρκετά και οι παίκτες χρειάζονται μια χαλαρή νότα μέσα σε όλο αυτό που ζουν» τόνισε στο Down Town Κύπρου.
-Έχει τύχει να σου ζητήσει κάποιος από αυτούς κάτι σαν «χάρη»; Ένα τσιγάρο; Λίγο φαγητό στα κρυφά; Να μεταφέρεις ένα μήνυμα σε κάποιο δικό του άνθρωπο στην Ελλάδα;
«Όχι. Και εδώ ερχόμαστε σε αυτό που σου έλεγα πριν για τις λεπτές γραμμές. Έχω κάνει σαφές με τη στάση μου ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.»
-Έρχεσαι σε δύσκολη θέση όταν πρέπει στα «συμβούλια» των ομάδων να κάνεις ερωτήσεις που μπορεί να προκαλέσουν ένταση μεταξύ τους;
«Πρέπει να σου πω ότι ανυπομονώ κάθε φορά να μπω στο συμβούλιο και να μιλήσω μαζί τους! Ο πιο εύκολος τρόπος να σου το εξηγήσω, είναι το να με θεωρήσεις και εμένα σαν έναν από τους πολλούς τηλεθεατές που έχουν παθιαστεί με το «Survivor». Έχω, λοιπόν, την αγωνία να μάθω τα ίδια πράγματα που θέλουν να μάθουν όλοι, θέλω να κάνω τις ίδιες ερωτήσεις που γυρίζουν στο μυαλό των περισσότερων τηλεθεατών. Η παρουσίασή μου, δηλαδή, έχει μια προσέγγιση καθαρά κοινής λογικής και τίποτα περισσότερο.»
-Μήπως κάποιοι από τους συμμετέχοντες είναι τελικά «παρεξηγημένοι», Σάκη;
«Το μεγάλο πλεονέκτημα του «Survivor» για μένα, είναι η αλήθεια του. Δεν παρακολουθούμε κάτι στημένο, αλλά τις αληθινές προσωπικότητες και καταστάσεις που βγαίνουν μέσα από αυτό. Υπό αυτήν την έννοια, όλοι οι παίκτες, σε βάθος χρόνου, βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό. Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι η πείνα και οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης μπορούν να δημιουργήσουν εκνευρισμό στον καθένα μας… Εδώ εγώ κάνω να φάω 2-3 ώρες αργότερα από το νορμάλ και οι φίλοι μου που με ξέρουν δεν με πλησιάζουν! (γελάει)»
-Το «Survivor» πάντως απασχόλησε πρόσφατα και την ελληνική Βουλή. Έγινε αναφορά σε «παράνομα στοιχήματα που στήνονται γύρω από το παιχνίδι», ενώ ζητήθηκε η αλλαγή της ώρας προβολής του, μετά τις 23.00, ώστε «να προστατευτούν τα παιδιά». Πώς αντιδράς σε όλα αυτά;
«Γενικά, στις κωμωδίες, αντιδράω όπως όλος ο κόσμος: γελώντας. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς τις προθέσεις αυτής της επίθεσης ή και όσων ακόμα έγιναν και θα γίνουν προς ένα προϊόν που κάνει φαινομενική επιτυχία και έχει ταράξει την αγορά. Είναι αρκετοί αυτοί που έχουν ζημιωθεί από όλο αυτό και είναι λογικό να είναι δυσαρεστημένοι. Το γέλιο, όμως, βρίσκεται στον τρόπο που εκδηλώνεται αυτή η επίθεση, με επιχειρήματα που και ένα 10χρόνο παιδί μπορεί να αντικρούσει! Είμαι σίγουρος ότι όλη αυτή η πλάκα θα λήξει άμεσα και το μόνο που θα έχει μείνει θα είναι η φασαρία που έκανε στην αρχή.»

Πηγή