Βάλαμε 6+1 παίκτες του Survivor στην Απίστευτη εφαρμογή που σου δείχνει με ποιον διάσημο μοιάζεις…Δεν φαντάζεστε ΤΙ μας έδειξαν!

Είναι αρκετές οι εφαρμογές που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν φωτογραφίες σου για να σου δείξουν με ποιον μοιάζεις.

Το ίδιο κάνουν και κάποια σάιτ που σου ζητούν να στείλεις μία φωτογραφία του προσώπου σου για να σου αποκαλύψουν με ποιον διάσημο μοιάζει. Η ποικιλία στις εφαρμογές αυτές είναι αρκετά μεγάλη. Τουλάχιστον στην πληθώρα των επιλογών που σου δίνει για να συγκρίνεις την ομοιότητά σου. Υπάρχει επιλογή να συγκριθείς με ξένους σελέμπριτι. Υπάρχει επιλογή να συγκριθείς με Έλληνες και Ελληνίδες διάσημους. Άλλες από αυτές έχουν επιτυχία και άλλες απλά βγάζουν γέλιο. Και αυτό γιατί ο αλγόριθμος που χρησιμοποιούν είναι της πλάκας. Ή πολύ απλά γιατί δεν έχουν τόση μεγάλη βάση δεδομένων για να μπορέσουν να βρουν ομοιότητες σε όλα τα πρόσωπα. Πόσοι εξάλλου να είναι οι διάσημοι στην Ελλάδα; Μπορούν όλοι οι χρήστες του facebook να έχουν κάποιον διάσημο σωσία τους;

Η σελίδα catfly.com τον τελευταίο καιρό, τουλάχιστον όσο αφορά τους χρήστες του facebook, έχει μία πολύ δημοφιλή τέτοια εφαρμογή. Στα περισσότερα timeline των φίλων μας τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε να ποστάρονται αποτελέσματα σύγκρισης των φωτογραφιών τους μέσω αυτής της σελίδας. Τίτλος αυτών των ιδιότυπων τεστ: Με ποιον διάσημο/διάσημη Έλλην/Ελληνίδα μοιάζεις. Μία άκρως ιντριγκαδόρικη ερώτηση που τσιγκλάει τον μέσο χρήστη που θα ήθελε να δει με ποιον μοιάζει.

Στο Menshouse έχουμε κατά καιρούς φτιάξει άρθρα με ομοιότητες. Όπως για παράδειγμα Τα καρτούν-σωσίες 13 παικτών του Survivor ή πώς θα ήταν οι παίκτες του Survivor αν ήταν αγάλματα. Πρώτη φορά όμως βάλαμε την επιστημονική μας ομάδα να δουλέψει σε ομοιότητες βήμα, βήμα, συγκρίνονντας χαρακτηριστικά όπως οι παραπάνω εφαρμογές.

Δείτε τους…Πηγή