Αυτά είναι τα 10 πιο Ακριβά φρούτα σε όλο τον κόσμο και ΔΕΝ φαντάζεστε τον Λόγο και την Απίστευτη Τιμή τους!
Www.true.gr

Αυτά είναι τα 10 πιο Ακριβά φρούτα σε όλο τον κόσμο και ΔΕΝ φαντάζεστε τον Λόγο και την Απίστευτη Τιμή τους!

Μπορεί να μην σας έρθουν στο μυαλό τα φρούτα όταν ακούτε για «φανταχτερό» φαγητό (χαβιάρι, κανείς;), αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχουν κάποια εξωφρενικά ακριβά φρούτα εκεί έξω, από Αλμυρές μπανάνες μέχρι φρέσκα αχλάδια.

#1 Αυτά τα φανταχτερά αχλάδια σε σχήμα Βούδα από την Ινδία σε κάνουν αθάνατο όταν τα φας, σύμφωνα με το μύθο.

Καλλιεργούνται σε ειδικά καλούπια για να τους δώσουν το μοναδικό σχήμα τους και κοστίζουν 8 δολάρια το καθένα.

# 2. Αυτά είναι τα μήλα Sekai Ichi, τα οποία μεταφράζονται ως «νούμερο ένα στον κόσμο». Είναι 38 εκ σε πλάτος και ζυγίζει μέχρι περίπου 1 κιλό το ένα.

Θεωρούνται τα μεγαλύτερα και ακριβότερα στον κόσμο και το καθένα κοστίζει 21 δολάρια.

# 3. Τα Taiyo no Tamago μάνγκο, το οποίο μεταφράζεται σε «αυγά στον ήλιο», είναι αυγό-μορφοποιημένα μάνγκο που καλλιεργούνται στην Ιαπωνία.

Το υψηλότερο ποσό που πληρώθηκε ποτέ για ένα ζευγάρι από αυτά τα ασυνήθιστα μάνγκο είναι 3.000 δολάρια!

# 4. Αυτός ο ανανάς μπορεί να φανεί συνηθισμένος, αλλά καλλιεργήθηκε στο Lost Gardens of Heligan στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα μόνο θα σας κοστίσει 1.600 δολάρια.

Οι ανανάδες καλλιεργούνται σε δομές με λάσπη γεμάτες με κοπριά, γεγονός που κάνει τους καρπούς να μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και τους κρατάει ώριμους και είναι ο μόνος κήπος σε ολόκληρη την Ευρώπη που μπορεί να καλλιεργήσει ανανά.
Ο ακριβότερος ανανάς που πωλήθηκε ποτέ από το Heligan ήταν 15.000 δολάρια!
# 5. Αυτό το απλό πορτοκάλι είναι στην πραγματικότητα ένα Deposon Citrus, το οποίο θεωρείται το πιο γλυκό πορτοκάλι στον κόσμο, και αυτά τα μανταρίνια δεν είναι μικρά – είναι στο μέγεθος μιας μπάλας softball.

Οι αγρότες άρχισαν να καλλιεργούν αυτά τα φρούτα το 1972 και ένα πακέτο των 6 θα σας κοστίσει 80 δολάρια!
# 6. Αυτά τα τρελά τετράγωνα καρπούζια καλλιεργούνται σε ειδικά τετράγωνα κουτιά στην Ιαπωνία και μπορούν να ζυγίσουν μέχρι περίπου 6 κιλά.

Η γεύση τους είναι όπως στα κανονικά καρπούζια, αλλά οι άνθρωποι που τα αγοράζουν τυπικά τα χρησιμοποιούν ως διακοσμητικά. Με 800 δολάρια για ένα καρπούζι, δεν είναι ακριβώς ένα φτηνό σνακ.

# 7. Αυτά τα σταφύλια της Ιαπωνίας είναι Ruby Romans ή «επιτραπέζια σταφύλια». Είναι περίπου το μέγεθος μιας μπάλας πινγκ πονγκ.

Μια ενιαία δέσμη αυτών των γιγαντιαίων σταφυλιών θα σας κοστίσει 4.000 δολάρια, σε σύγκριση με μόλις 3 δολάρια για ένα κιλό συνηθισμένων σταφυλιών.

# 8. Αυτό το Densuke καρπούζι προέρχεται από (μαντέψτε!) την Ιαπωνία και, όπως είναι σχεδόν εντελώς μαύρο, είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα μέσο καρπούζι.

Υπάρχουν μόνο περίπου 10.000 από αυτά τα καρπούζια που καλλιεργούνται κάθε χρόνο, και κοστίζουν περίπου 6.100 δολάρια το καθένα.

# 9-10. Τέλος, αυτές οι μπανάνες διαθέτουν εντυπωσιακά έργα τέχνης από ειδικούς καλλιτέχνες μπανάνας.

Μόνο οι πολύ πλούσιοι αγοράζουν αυτές τις μπανάνες, επειδή, αν και διατηρούνται μόνο μερικές εβδομάδες, τα περίπλοκα, φρουτώδη έργα τέχνης φέρνουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε πλειστηριασμό.

Credit: pulptastic.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr