Απόφυγέ τα πάση θυσία! Αυτά είναι τα στιλιστικά λάθη που κάνεις και σε παχαίνουν!

Μια χρήσιμη στάση!
Καταρχάς, και πριν ξεκινήσω να παραθέτω τα λάθη που είναι καλό να αποφεύγεις εάν τα έχεις τα ψωμάκια σου να σου πω πως δεν υπάρχει γυναίκα -ακόμα και η πιο αδύνατη – που να μην έχει να κρύψει κάποια ατέλεια όπως η κυτταρίτιδα. Δυστυχώς ο μόνιμος εχθρός της γυναίκας, δεν συμβαδίζει με το βάρος. Είναι τελείως ανεξάρτητος αφού καθορίζεται από το τρόπο ζωής, διατροφής, άσκησης αλλά και κληρονομικότητας.

Παρόλα αυτά εάν υπάρχει σε αφθονία απέφυγε τα σορτς που είναι σφιχτά στο κόψιμό τους στα μπούτια. Αμέσως πιέζουν την επιφάνεια και υπερτονίζουν το αδύναμο σημείο σου.

Εάν το πρόβλημά σου παρατηρείται πιο έντονο από πίσω απέφυγε τα πολύ σκαφτά μαγιό.

Πρόσεξε τη ποιότητα των υφασμάτων που φοράς.
Δεν είναι ένας κανόνας που πρέπει να προσέξεις εάν έχεις περιττά κιλά. Είναι ένα δεδομένο που πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου ανεξαρτήτως βάρους. Την ποιότητα των ρούχων σου. Τα καλά ποιοτικώς ρούχα τείνουν να αποκρύπτουν ατέλειες οπότε δώσε έμφαση σε αυτήν τη λεπτομέρεια.

Απέφυγε διακριτικά
-Τα λίκρα ρούχα που τονίζουν όλες τις ατέλειες. Ακόμα κι αυτές που δεν βλέπεις στον καθρέφτη σου, τις βλέπουν οι άλλοι.
-Τα ρούχα σε φλούο κι έντονα  χρώματα καθώς και τα «βαριά» ρούχα όπως παγέτες, βινίλ και στρας.

-Οτιδήποτε έχει να κάνει με λαστέξ και ρούχα νάιλον, όπως είναι τα σορτσάκια και τα κολάν ποδηλασίας που πλεόν κυκλοφορούν και σε φορέματα.

-Τα βολάν και τις δαντέλες! Προσθέτουν όγκο και ειδικά εάν έχεις μεγάλο στήθος μην τα επιλέξεις ως λεπτομέρειες για μπλούζες σου.

-Τα κάπρι παντελόνια που τελειώνουν ακριβώς στο μέσο της γάμπας. Κονταίνουν το πόδι. Τονίζοντας και τη γάμπα και το μπούτι.


-Tα κοντομάνικα μπλουζάκια που τα μανίκια τους σφίγγουν και κόβουν στο μπράτσο.

Βοdy Shape
Ίσως να σου έχει συμβεί να κάθεσαι στο σπίτι, να βλέπεις τηλεόραση και να βλέπεις γυναίκες πολύ αδύνατες να πετάγεται η κοιλίτσα τους και να λες: «α! τα χει τα κιλάκια και η τάδε».  Θέλω να σου διευκρινίσω πως τα πολύ στενά, εφαρμοστά επάνω στο σώμα ρούχα διαγράφουν ακριβώς τη σιλουέτα σου και φυσικά δεν αποκρύπτουν τυχόν ατέλειες στη κοιλιά ή στα ψωμάκια της περιφέρειας.

-Απέφυγε τα κολλητά μπλουζάκια που εφαρμόζουν στη κοιλιά και την τονίζουν όταν κάθεσαι.

-Πρόσεξε το εσώρουχό σου! Εάν φορέσεις πολύ εφαρμοστό φόρεμα το εσώρουχο σου είναι καλό  να είναι από αυτά που δεν διαγράφεται το λάστιχο στο πλάι. 

Προσοχή στα αξεσουάρ
Ζώνη
Ένα σύνηθες λάθος είναι η χρήση ζώνης με σκοπό την απόκρυψη ή τον «περιορισμό» της κοιλιάς. Η μεγάλη αυτή ζώνη που επιλέγεις για τη μέση σου και πολλές φορές τοποθετείται και σε άστοχα σημεία το μόνο που κάνει είναι να κεντρίζει το μάτι και να κάνει ακόμα και τους πιο ανυποψίαστους να προσέξουν την ατέλεια.

ΤΙP: Mην χρησιμοποιείς καθόλου ζώνη εάν το αδύναμο σημείο σου είναι η κοιλίτσα.

Παπούτσι
α
Απέφυγε τα παπούτσια είτε σανδάλια είτε πέδιλα που να δένουν πάνω από τον αστράγαλο είτε με δέρμα είτε με λεπτά κορδόνια. Αυτόματα το πόδι χωρίζεται σε δύο κομμάτια που σημαίνει πως χάνει από το ύψος του και μεγαλώνει σε φάρδος.


ΤΙP: Εάν έχεις περιττά κιλά ή μπορεί και όχι, απλά να θέλεις να δείχνεις πιο αδύνατη, προτίμησε σχεδόν πάντα τα παπούτσια στο χρώμα του δέρματος. Μακραίνουν το πόδι και δεν τραβάνε την προσοχή ώστε να παρατηρούνται τυχόν ατέλειες.

ΤΙP: Προσπάθησε σχεδόν πάντα να φοράς λίγο τακούνι. Χαρίζει πόντους και μακραίνει το πόδι.

Prints
Τα πολύ έντονα σχέδια στα ρούχα. Ειδικά τα tribal και οι οριζόντιες ρίγες να είναι απαγορευτικές. Αμέσως προσθέτουν όγκο και σε κάνουν να φαίνεσαι τρισδιάστατη.

Πρόσεξε τις τσέπες των παντελονιών σου
-Φρόντισε να κοιτάς πάντα στον καθρέφτη σου το πως φαίνεσαι από πίσω και να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στο μέγεθος από τις τσέπες.

-Πρόσεξε! Οι πολύ μικρές τσέπες μεγαλώνουν αυτόματα το πίσω μέρος σου.

Το στιλ που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις:
Εάν είσαι αδύνατη
Απέφυγε τις μακριές τουνίκ στη παραλία. Προσθέτουν όγκο κι αφαιρούν από τη θηλυκότητα.

Εάν έχεις περιττά κιλά
Συνήθως βλέπουμε γυναίκες με περιττά κιλά να επιλέγουν τα πολύ φαρδιά ρούχα και πολλές φορές να τα συνδυάζουν και σε μπλούζα και σε παντελόνι. Εάν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία προσπάθησε να αποφύγεις αυτό το στιλ αφού το μόνο που κάνει είναι να σου προσθέτει βάρος. Δημιουργεί μία μονοκόμματη εικόνα που δεν επιτρέπει να ξεχωρίσει καθόλου η γραμμή του σώματος. Όσο παχύς κι αν είναι κάποιος το σχήμα το σώματος παραμένει. Μην το κρύβεις!