Απίστευτη Ανατροπή από ΣΚΑΪ – STAR και ο ρόλος του παραγωγού του Survivor!

Μία απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει πολλές αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο.

Οι επαφές και οι συναντήσεις μάλιστα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ όμως φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι… ενδιαφερόμενοι!

Όπως είχα αναφέρει πρώτα μέσα από το Newsit.gr εδώ και λίγο καιρό πραγματοποιούνται συναντήσεις υψηλότατων στελεχών του ΣΚΑΪ και του STAR και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες οι «επισκέψεις» του στελέχους της Κηφισιάς στο Φάληρο γίνονται όλο και πιο συχνές.

Χθες το βράδυ μάλιστα η συνάντηση κράτησε περισσότερο από τέσσερις ώρες καθώς φαίνεται ότι το σχέδιο που εξετάζουν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Τι συμβαίνει και τι ετοιμάζουν οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου ο ΣΚΑΪ μελετά σχέδιο μετεγκατάστασής του, να φύγει δηλαδή από το Φάληρο και όλος το δυναμικό του, έμψυχο και άψυχο υλικό, να βρεθεί σε άλλο χώρο. Εκεί λοιπόν… μπαίνει το STAR.


Οι εγκαταστάσεις του σταθμού στην Κηφισιά μπορούν να «φιλοξενήσουν» και άλλο τηλεοπτικό σταθμό και μάλιστα παλαιότερα υπήρχε σχέδιο «συγκατοίκησης» με το MEGA. Το σχέδιο αυτό STAR-MEGA δεν «προχώρησε» λόγω πολλών δυσκολιών, όπως όσων συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο κανάλι της Μεσογείων.

Τώρα λοιπόν φαίνεται ότι «ψήνεται» η ίδια συνεργασία με το κανάλι του Φαλήρου, η οποία δεν θα είναι μόνο σε… χωροταξικό επίπεδο. Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου το πλαίσιο της «συγκατοίκησης» περιλαμβάνει και τεχνική συνεργασία που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιείται ακόμα και… έμψυχο υλικό για τους δύο σταθμούς.

Οι ίδιες έγκυρες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η συμφωνία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάλυσης καθώς στα χαρτιά έχουν «μοιραστεί» ρόλοι, ευθύνες και βάρδιες προσωπικού, αλλά και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε με τη «συγκατοίκηση» να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και των δύο σταθμών.


Όπως είπα όμως η συζήτηση είναι ακόμα στα χαρτιά, αλλά είναι σίγουρο ότι αν αυτή πραγματοποιηθεί θα προκαλέσει πολλές αλλαγές σε ό,τι ισχύει έως σήμερα στο τηλεοπτικό τοπίο, καθώς δεν πρόκειται να υπάρξει μόνο… χωροταξική ένωση! Σημαντικό είναι ότι μέρος της συμφωνίας, εκτός από τον καταμερισμό προσωπικού και τεχνικών υποδομών περιλαμβάνει και το πρόγραμμα.

Είναι σαφές ότι η «συγκατοίκηση» θα περιλαμβάνει συμφωνίες και στο πρόγραμμα καθώς ο ΣΚΑΪ πρέπει να είναι… γενναιόδωρος, ή για να το θέσω αλλιώς, να είναι… λιγότερο επιθετικός προς το STAR, όπως για παράδειγμα να μην βάζει «Survivor» απέναντί από το «Master Chef» του όπως συμβαίνει τώρα με αποτέλεσμα το ριάλιτι μαγειρικής να σημειώνει χαμηλότατες τηλεθεάσεις και να έχει καταλήξει «χασούρα» για τον τηλεοπτικό σταθμό της Κηφισιάς…!

Πάντως, αν και όπως είπα η συμφωνία συνεργασίας βρίσκεται σε προχωρημένο -επί του χαρτιών- στάδιο φαίνεται ότι υπάρχουν κι άλλοι… μνηστήρες. Βέβαια, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου ένας ακόμα τηλεοπτικός σταθμός που ενδιαφέρεται για «συγκατοίκηση» με τον ΣΚΑΪ δεν επιθυμεί τόσο τη «χωροταξική» συνεργασία, αλλά προκειμένου να αποσπάσει την καλή συνεργασία στον καταμερισμό του προγράμματος, κάτι που έχουν αντιληφθεί στο Φάληρο και για αυτό και έχουν «παγώσει» τις επαφές μαζί του.

Ωστόσο αξίζει να αναφέρω ότι πέρα από τις δυσκολίες υλοποίησης του συγκεκριμένου σχεδίου συγκατοίκησης ΣΚΑΪ και STAR φαίνεται ότι παρεμβαίνει ένα πρόσωπο που ενδεχομένως να αλλάξει το σκηνικό που πάει να «χτιστεί» μεταξύ των δύο σταθμών! Το πρόσωπο αυτό δεν είναι άλλο από τον έμπειρο τούρκο παραγωγό Acun Ilicali που φαίνεται να έχει κάποιο άλλο σχέδιο στο μυαλό του και μετά την ομολογουμένως πολύ καλή συνεργασία με τον ΣΚΑΪ ίσως προκαλέσει ανατροπή… στην ανατροπή! Γιατί είναι σίγουρο ότι την επόμενη σεζόν θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο, χωροταξικές… και άλλες…!

Πηγή newsit.gr