«Θέλω να με Θάψετε στο Φέρετρο της Μητέρας μου»: Η Τελευταία Επιθυμία ενός Ετοιμοθάνατου Αγοριού Λυγίζει όλο τον Πλανήτη...
Www.true.gr

«Θέλω να με Θάψετε στο Φέρετρο της Μητέρας μου»: Η Τελευταία Επιθυμία ενός Ετοιμοθάνατου Αγοριού Λυγίζει όλο τον Πλανήτη…

Όταν ο Filip Kwansky ήταν μόλις δύο ετών, έχασε τη μητέρα του από καρκίνο επιθετικής μορφής. Ο Filip και ο μπαμπάς του, ο Piotr, τη θάψανε στο χωριό τους, στο Wadowice της Πολωνίας. Πατέρας και γιος προσπάθησαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για ένα νέο ξεκίνημα.

Όμως λίγο καιρό μετά τη μετακόμισή τους στην Αγγλία, ο Filip διαγνώστηκε με με νευροϊνωμάτωση. Ευτυχώς, οι χημειοθεραπείες έφεραν την ύφεση του καρκίνου. Όλα πήγαιναν καλά για τον Filip, το παιδί είχε αρχίσει το σχολείο, αλλά λίγες ημέρες μετά τα έβδομα γενέθλιά του έμαθε τα δυσάρεστα. Ο καρκίνος χτύπησε ξανά, και αυτή τη φορά πιο δυνατά.

Το σώμα του Filip είχε αναπτύξει νεανική μυελομονοκυτταρική λευχαιμία (JMML) – μια συσσώρευση των ανώμαλων κυττάρων του αίματος στο μυελό των οστών – και οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι για το μέλλον του.

Δύο ξεχωριστοί κύκλοι χημειοθεραπειών απέτυχαν. Καθώς ο καρκίνος περνούσε στο πεπτικό σύστημα του Filip, οι γιατροί είπαν τα καταστροφικά νέα στον Piotr και τον γιο του… Δεν θα ζούσε για περισσότερο από ένα χρόνο…Συντετριμμένος, ο Piotr άρχισε να κάνει διευθετήσεις για την κηδεία του γιου του. Τότε ο Filip είπε στον πατέρα του αυτά που είχε εκείνος στο μυαλό του.

«Λέει ότι είμαι ο άγγελός του που τον προσέχει εδώ και ότι η μητέρα του θα τον φροντίσει όταν πάει στον ουρανό. Ζήτησε να ταφεί με τη μητέρα του στην Πολωνία, ώστε να μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα του στον ουρανό.»

Όμως ο Kwansky δεν είχε τα χρήματα για να κάνει την κηδεία ούτε για να αγοράσει τα εισιτήρια που απαιτούνταν για τη μεταφορά του γιου του στην Πολωνία. Τότε, ένας φίλος τους ξεκίνησε μια καμπάνια στο crowdfunding για να τους βοηθήσει.Σε λιγότερο από 4 μήνες, ο κόσμος τους στήριξε τόσο που μάζεψαν £24.000 για να εκπληρώσουν την τελευταία επιθυμία του Filip. Τα περισσότερα από αυτά μαζεύτηκαν μόλις σε μια εβδομάδα!

Πόσο άδικο να φεύγει από τη ζωή ένα μικρό παιδί… Και πόσο συγκινητικό το ότι θέλει να βρεθεί και πάλι στην αγκαλιά της μανούλας του…

Πηγή : diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr