Γιορτή Αγίου Γεωργίου 2019: Πότε Είναι Φέτος - Πότε Γιορτάζει ο Άγιος;
Www.true.gr

Γιορτή Αγίου Γεωργίου 2019: Πότε Είναι Φέτος.

Γιορτή Αγίου Γεωργίου 2019: Πότε γιορτάζεται φέτος η γιορτή του Αγίου Γεωργίου; Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου τιμάται στις 23 Απριλίου.

Γιορτή Αγίου Γεωργίου 2019: Πότε Πέφτει Φέτος;

Σε περίπτωση που η ημερομηνία αυτή πέφτει πριν το Πάσχα, η εορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται την Δευτέρα του Πάσχα.

Εφέτος, εορτάζουμε το Πάσχα στις 28 Απριλίου. Άρα η εορτή του Αγίου Γεωργίου θα τιμηθεί στις 29 Απριλίου.

Γιορτή Αγίου Γεωργίου 2019: Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Οι εορτές που συμπίπτουν τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή την Μεγάλη Εβδομάδα, όπως για παράδειγμα η εορτή του Αγίου Γεωργίου ή του Αγίου Μάρκου, μετατίθενται στην Κυριακή πριν από αυτές ή την εβδομάδα της Διακαινησίμου, την εβδομάδα δηλαδή μετά την Κυριακή του Πάσχα. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά την περίοδο της Σαρακοστής από Κυριακή απόγευμα μέχρι Παρασκευή πρωί έχουμε πένθος. Δεν γίνονται, λοιπόν, πανηγυρικοί εορτασμοί.

Γιορτή Αγίου Γεωργίου 2019: Ποιος ήταν ο Άγιος Γεώργιος

Ο Αγιος Γεώργιος καταγόταν από τη Μικρά Ασία έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού στα τέλη του 3ου με αρχές του 4ου αιώνα.

Ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας και αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού.Η πιο γνωστή απεικόνιση του Αγίου είναι εκείνη που σκοτώνει το δράκο.

Φρουρούσε το νερό μιας πηγής στη Λιβύη και δεν άφηνε τους κατοίκους να πιουν νερό αν δεν του έδιναν να φάει κάποιον συγχωριανό τους τον οποίο οι κάτοικοι διάλεγαν με κλήρο.

Κάποτε ωστόσο, ο κλήρος έπεσε και στη βασιλοπούλα, την οποία έσωσε ένας νεαρός αξιωματικός πάνω στο άλογό του, φονεύοντας το δράκο με το κοντάρι του.

Άγιος Γεώργιος
Άγιος Γεώργιος

Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, ενώ γιορτάζεται και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.Ήταν ο Αγιος των Σταυροφόρων και ακόμα και στις μέρες μας είναι ο προστάτης Αγιος της Αγγλίας.

Παράλληλα, ο Αϊ-Γιώργης συνδέεται και με τη γεωργία αφού το όνομά του προέρχεται από το ουσιαστικό «γεώργιον» (=καλλιεργήσιμο) και η γιορτή του σηματοδοτεί την αρχή της Ανοιξης.

Γιατί είναι κινητή εορτή του Αγίου Γεωργίου.

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου γιορτάζεται κανονικά στις 23 Απριλίου. Επειδή όμως είναι πολύ μεγάλη γιορτή και επειδή ορισμένα τροπάρια που ψάλλονται για την μνήμη του περιέχουν αναστάσιμα λόγια, η γιορτή δεν μπορεί να γιορταστεί πριν από την Ανάσταση του Χριστού.

Έτσι, όταν η 23η Απριλίου πέφτει πριν το Πάσχα, τότε αυτομάτως η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται για την Δεύτερη μέρα του Πάσχα. Διαφορετικά γιορτάζεται κανονικά στις 23 Απριλίου.

Ενδεικτικά, το 2018 γιορτάζεται κανονικά στις 23 Απριλίου, ενώ το 2019 πέφτει την Δεύτερη μέρα του Πάσχα, δηλαδή στις 29 Απριλίου.

Οπότε τώρα ξέρετε πως να βρίσκετε πότε πέφτει η γιορτή του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου κάθε χρόνο!

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr